SosyalKafa

WhatsApp’tan güvenlik odağında yenilik

 

whatsapp-aliskanliklari-940x470WhatsApp dün yayınladığı güncelleme ile artık tüm paylaşımların baştan sona şifrelendiğini ve şirket yetkilileri de dahil kimsenin bu mesajlara ulaşamayacağını duyurdu.

Birkaç hafta önce WhatsApp şifrelemenin sesli paylaşımlar için geleceğini paylaşmıştı fakat bu güncelleme ile beraber tüm paylaşımlara geldiği görülüyor. Teknoloji dünyasının özellikle Apple – FBI çekişmesiyle beraber güvenlik konusunu yeniden tartışması WhatsApp’ın bu kararının arkasındaki neden olarak düşünülebilir.

WhatsApp tarafından yayınlanan blog yazısında da gizlilik konusunun önemi oldukça açık bir şekilde dile getirilmiş.

“Şifreleme, hükümetler, şirketler ve bireyler için yeni dijital çağda emniyet ve güvenliği sağlamanın en etkili yollarından biridir.” Aslına bakarsanız aylardır gündemi meşgul eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin elden ele dolaşması konusu da bu durumun önemini gözler önüne seriyor.

Mesajlarınız nasıl şifrelenecek.
Mesajlarınız nasıl şifrelenecek.

WhatsApp’ın aldığı bu karara farklı bir açıdan bakacak olursak eğer Facebook gibi hükümetlerin taleplerini hızlıca yerine getiren bir şirket altında bunu yapabilmek bir başarı diyebiliriz. Bence bu kararın nedenlerinden biri de son yıllarda inanılmaz bir hızla büyüyen ve artık tehdit haline gelen Telegram uygulamasıdır. Bu uygulamanın güvenlik ve gizlilik konusundaki kararlılığı WhatsApp’ın böyle bir karar almasını sağlamış diyebiliriz.

Tabi Telegram’ın grup mesajlarında şifreleme yapmıyor olması ve WhatsApp’ın yapmaya başlaması onların da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini gösteriyor.

Paylaşımlarınızı artık daha güvenli hale getirmek için son güncellemeyi yapmayı unutmayın.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım