SosyalKafa

Facebook Paylaşımları Nedeniyle Sibel Özbudun Yeniden Yargılanıyor

615978_470237982999247_825073252_o

Yazar, akademisyen Sibel Özbudun hakkında, “PKK/KCK silahlı terör örgütüne ait resim, fotoğraflar ve PKK/KCK terör örgütünü övücü nitelikte paylaşımları Facebook sayfasında paylaşmak suretiyle PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı” iddiasıyla açılan dava, 20 Nisan 2016 günü saat 9.00’da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Yer: Ankara Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi
Duruşma Tarihi: 20 Nisan 2016
Duruşma Saati: 9.00-2. Ağır Ceza
Buluşma Saati: 8.30-Ankara Adliyesi Önü

Daha Önce Yargılanmıştı
Sibel Özbudun geçtiğimiz günlerde Facebook paylaşımlarında “suç işlemeye alenen  tahrik” iddiasıyla Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Beraat eden Özbudun, şu açıklamayı yapmıştı:

“Paylaştığım görseli çizmiş ya da yapmış değilim. Bunun, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldığını gördüm. Eleştiri ve protesto amacıyla paylaştım. Paylaşımım üzerine de kimse ayaklanmadı. Ayrıca, paylaştığım şiir de yıllardır internette dolaşıyor. Yargılanmak bana nasip oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğünün yanında bir karar vermenizi istiyorum.”

İlgili Haberler:

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım