SosyalKafa

Can Dündar’a Silahlı Saldırı ve CNN Türk’e Sosyal Medya Tepkisi

13124883_10154174233229508_173851407735346973_n

Çağlayan Adalet Sarayı’nda MİT TIR’ları davasının 7 Mayıs’taki duruşmasında mahkeme heyeti karar için ara verdiği esnada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Dündar’a “sen vatan hainisin” diye bağırarak iki el ateş eden saldırganın 1976 Sivas nüfusuna kayıtlı Murat Şahin olduğu ve insan yaralamadan sabıkası bulunduğu belirtildi.

Saldırı sonucu NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından yaralandı. Saldırgana ilk müdahaleyi Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek yaptı. Saldırgan gözaltına alındı.

“Sen vatan hainisin”

Can Dündar olayı şöyle anlattı:
“Mahkemede savunmalarımızı yaptık. Mahkeme karar için ara verdi. Biz de dışarıda kafe var orada bekleyelim dedik. Eşimle birlikte yürüyorduk. Tam o sırada karşıma birisi çıktı çok yakın mesafeden ‘Sen vatan hainisin’ diyerek ateş etti. Müdahale edildi, NTV muhabiri arkadaşımızın vurulduğunu gördüm. Müdahale edildi ve beni oradan uzaklaştırdılar.”

 

İMC TV Canlı Yayında

O esnada yayında olan İMC TV’de saldırı anını canlı aktardı:

Haberin tamamı için: tıklayınız

 

 

“Sorumlu Hedef Gösterendir”
Dündar, Twitter hesabından da açıklamada bulundu:

Adsız

 

CNN Türk Yayını Kesti
Dava sonrasında adliye önünde Erdem Gül’ün yaptığı açıklamaları canlı veren CNN Türk, yayını bir anda kesmesi üzerine sosyal medya kullanıcılarından tepki gördü.

Adsızssass Adsızss Adsızssa

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım