SosyalKafa

Günümüz Video Reklamcılığın Önlenemez Yükselişi

 

videoDaha önce de bir çok yazımızda artık yeni trendin video reklamlar olduğundan bahsetmiş, sosyal mecralarda video pazarlamanın ürün ve marka boyutları hakkında örnekler paylaşmıştık. Peki video reklamlar neden önemli?

Çünkü mesaj karmaşası içinde doğru hedef kitleye ulaşmak artık her zamankinden daha zor bir zanaat. Bu nedenle her türlü mecrada kullanılacak pazarlama stratejilerinde de etkili bir rol oynuyor.

Gelin bir kaç adımda video reklamların öneminden bahsedelim;

Sosyal Mecralar Video Reklamcılığın Temel Alanları Haline Geldi

Artık sosyal mecralarda belirli bir hedef kitleye mesaj iletmek kullanacağınız araçlarla daha kolay. Böylelikle video reklamınızı doğru hedef kitleye ulaştırma şansınız daha da fazlalaşıyor. Örneğin Facebook’un video izleyici kitlesi gittikçe artarken, Vine sizlere mesajınızı daha niş bir kitleye ulaştırma imkanı sunabilir. Instagram’da da özel filtreler ile video reklamınızı daha çekici hale getirebilirsiniz.

Video (1)

Video Reklamlar Daha Fazla Kişiye Ulaşıyor

Özellikle Volkswagen viral videoları ile video reklamların artan popülerliğini kanıtlayan bir örnek.

Forrester Research tarafından yapılan araştırmaya göre bir dakika video 1.8 milyon kelimeye eşdeğer. Özellikle markanın mesajını güçlü bir şekilde yansıtma konusunda da oldukça başarılı. Ayrıca yapılan araştırmalara göre başarılı bir video reklamın 30 gün sonra hatırlanma oranı basılı reklamlara göre çok daha fazla.

Mobil Video Reklam Harcamaları Artıyor

Özellikle Y kuşağı tüketicisine ulaşmakta kilit önemi olan video reklamların pazar payı gün geçtikçe artıyor. 2013’te 270 milyon dolar olan harcama 2015’te 1.5 milyar dolara çıktı.

Hedef kitleye sadece reklam mesajı değil, aynı zamanda eğitici bir içerik sunan videolar daha çok dikkat çekiyor.

Video reklamların bir avantajı ise özellikle mobil cihazlardan tam ekran izlendiklerinde tüketiciye rahatsız olmayacakları bir deneyim vadetmesi.

Ayrıca mobil video reklam diğer reklam türlerine göre tüm tüketici pazarlarına uygulanabilir.

Özellikle mobil videolar, TV video reklamına göre doğru hedef kitleye ulaşma konusunda daha başarılı.

Kitle iletişim araçlarında yer alan reklamlardan ziyade mobil reklamlar daha kişiselleştirilmiş olabiliyor ve etkileşim oranı daha yüksek oluyor.

youtube

Yazılı metin vs Video reklamlar

Yazılı bir metin gibi videolarda anahtar kelimelerle kullanıcılar tarafından bulunuyor. Yazılı bir metne göre video reklamların tüketici ile etkileşim oranı daha yüksek olurken, izleyicilerin videolara yorum yazması kendi arasında da etkileşimin artmasını sağlıyor. Sosyal mecralarda paylaşım hızı ise yazılı bir metinden daha fazla oluyor.

Ayrıca videoların interaktif olması ve izlerken tüketiciye belirli seçimler dahilinde farklı seçeneklere ilerlemesini sağlaması (Coldplay’in son klibi gibi) tüketici deneyimini daha da unutulmaz kılıyor.

Video reklamların önemi ile ilgili sizin aklınıza gelenler neler?

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım