SosyalKafa

Glen Gilmore’dan Sosyal Medya İletişimi İpuçları

Digitalage Summit 2016’nın öne çıkan konuşmacılarından Sosyal Medya Kanaat Önderi ve Dijital Pazarlama Stratejisti Glen Gilmore, 9 Mayıs akşamı Marka Okulu seminerleri kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeydi.

Forbes’un en etkili 20 sosyal medya kanaat önderinden biri olarak gösterdiği Gilmore, “Sosyal Medyanın Gücü” seminerinde; sosyal medyanın hayatımızdaki yeri, markaların sosyal medyadaki varlığı gibi genel değerlendirmelere ve sosyal medyada marka iletişimi yaparken kullanabileceğimiz taktiklere yer verdi.glen
Gilmore ayrıca, gençlerin özgeçmişleri için bilinen tarzların dışına çıkarak online varlıklarını kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. “Tweetleriniz, Facebook ve Instagram paylaşımlarınız sizinle ilgili daha fazla şey anlatır. Online olun ve kendinizi böyle takdim edin.”

Seminerde yer alan bazı başlıklar şöyle:

Doğru Kitleye Ulaşın
Daha fazla kitleye değil, ilgili kitleye ulaşmak önemlidir. Doğru kitle sektörünüzle ilgili kanaat önderleri ve karar vericilerdir. Sektörünüzün B2B ya da B2C olmasının bir önemi yok, yaptığınız iletişim insandan insana olacaktır. (H2H) Hangi mecrayı daha çok sevip tercih ettiğinizden çok, kitlenizin olduğu mecrada bulunmalısınız. Markanızın bulunduğu tüm mecraları birbiriyle ilişkilendirmeyi unutmayın!

Takipçilerinizle İletişim Kurun
Paylaşım yaptığınızda insanları aksiyon almaya davet edin. Takipçilerinizle diyaloğa girin, gülümseyin ve esprili olun. Bu heyecan vericidir ve takipçilerinizin markayla olan ilişkisini güçlendirir. Müşterilerinizi dinleyin ve mutlaka cevap verin. Unutmayın, hiç cevap vermemek de bir cevaptır.

Stratejiniz Olsun
Sosyal Medya’da yalnızca ürünlerinizin fotoğraflarını koyacaksınız işletmenizi kapatın gitsin. Müşterilerinizi heyecanlandıran ürün değildir, markanızın verdiği mesajdır. Bir hikaye yaratmalısınız, görselleriniz kitlenize hitap etmeli ve güçlü duygular uyandırmalısınız.

Stratejinizi Ayakta Tutacak Taktikler Kullanın
Kanaat önderi ünlüleri kullanarak markanıza görünürlük kazandırabilirsiniz. Bunu örneğin sosyal medya hesaplarınızı yönetmelerine bir süre izin vererek yapabilirsiniz. Kitlenize güvenin. Hashtag kullanımını önemseyin. Hedef kitlenize doğrudan ulaşabileceğiniz gelişmiş reklamlamayı kullanın. Kişiselleştirilmiş içerikler, canlı yayın gibi imkanları aklınızda bulundurun.

Merve Sümeyye Öztürk

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Merve Sümeyye Öztürk

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım