SosyalKafa

Twitter hata avcılarına son iki yılda 322 bin dolar ödedi

Twitter Mayıs 2014’te başlattığı ”hata avı” programıyla ilgili bilgiler paylaştı. İnternet sitesinde açık bulan uzmanlara para ödülü verdiği Hata Avı programını Mayıs 2014’te başlatan şirket, aradan geçen iki yıllık süre sonunda 5 bin 171 hata ve açık raporu aldığını açıkladı. Şirkete buldukları bu açıklar karşılığında hata avcılarına322 bin 420 dolarlık ödeme yapmış. Bu ödemelerden en düşüğü 140 dolar olurken en fazla tutardaki ödül12.040 dolar olarak gerçekleşmiş.

Facebook ve Google‘ın hata avı programlarıyla karşılaştırıldığında Twitter’ın araştırmacılara yaptığı toplam ödemenin az olduğunu söyleyebiliriz. Facebook ve Google sahip olduklar hata avı programları çerçevesinde bir yıl içerisinde genellikle bir milyon dolardan fazla tutarda ödeme yapıyor. Bunun yanında Twitter uzaktan çalıştırılan kod ile internet sitesinde güvenlik açığı bulanlara 15 bin dolarlık ödül teklif ediyordu. Ancak bugüne kadar 15 bin dolarlık ödülü kazanan kimsenin olmadığını da şirket ayrıca belirtmiş.

Görsel Kaynak: PiXXart / Shutterstock.com

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım