SosyalKafa

Zuckerberg de Hackerlardan Muzdarip

Doğukan Arık

facebook-un-sahibi-mark-zuckerberg-sosyal-8505346_x_2048_o

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg bile kendi sosyal medya hesaplarının (Twitter, Pinterest, LinkedIn) güvenliğini sağlayamadı.  Ourmine isimli hackerlar, Zuckerberg’in hesaplarını ele geçirdiklerini ilk olarak Twitter’dan duyurdular.

zukerberg

İlginç olan, Zuckerberg’in 2012’den beri bir tweet atmamasıydı ancak hesabı ele geçirildikten sonra korsanların, Zuckerberg adına küfür içeren tweetler atmasıydı. Bu tweetler bir süre sonra Twitter’dan kaldırıldı.

 

Hesapların çalınmasında Zuckerberg’in sosyal medya hesaplarında aynı veya benzer şifreler kullanma olasılığı göze çarpıyor. Çünkü, 2012 yılında LinkedIn hesapları hackerlar tarafından ele geçirilmişti ayrıca korsan grup attığı bir tweet’de LinkedIn hesapları sayesinde bu işlemin gerçekleştiğini belirtiyor.

CkNam5OXEAAzjwf

Ourmine grubu, Zuckerberg’in Instagram hesabını da ele geçirdiklerini ifade ettiler ancak bu haber bir süre  sonra yalanlandı, aynı haber Google hesabı için de geçerli.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım