SosyalKafa

Microsoft Linkedin’i 26.2 Milyar Dolara Satın Aldı!

Microsoft Linkedin’i 26.2 Milyar Dolara Satın Aldı!

Microsoft’un sosyal network platformu Linkedin’i 26.2 milyar dolara satın aldığı açıklandı.

Microsoft ve Linkedin’in kurumsal bloglarında yayınlanan açıklamalara göre Linkedin artık Microsoft bünyesinde faaliyet gösterecek. Anlaşma gereği Linkedin’in marka ismi, kültürü ve bağımsızlığı korunacak ve şirketin CEO’su Jeff Weiner görevine devam edecek.

Platformu 26.2 milyar dolara satın alan Microsoft, ödemenin tamamını nakit olarak, hisse başına 196 dolar şeklinde ödeyecek.

Linkedin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Microsoft ve Linkedin, profesyoneller ve kurumları kuvvetlendirmek için güçlerini birleştiriyor” derken, CEO Jeff Weiner’in sözleşmeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Microsoft ise takipçilerine Linkedin’i satın aldıklarını Twitter hesabından duyurdu.

Resmi Twitter'da görüntüle

Linkedin’in 433 milyon üyesi bulunuyor!

Yıllık büyüme oranı %19 olan Linkedin’in 433 milyon aktif üyesi bulunuyor. Üyelerin %60’ı platformu  mobilden kullanıyor ve bu sayı yıllık %49 oranında büyüyor. Ayrıca Linkedin’de 7 milyondan fazla aktif iş ilanı var ve bu alandaki yıllık büyüme oranı ise %101 olarak belirtiliyor.

Yararlanılan kaynak: BloombergHT

Kaynak

 

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım