SosyalKafa

Apple’dan Snapchat Tarzı Mesajlaşma

Doğukan Arık

Snapchat’in getirdiği yeniliklere cevapsız kalmayanlardan biri de Apple oldu. Daha önce

Instagram ve Facebook gibi devlerin Snapchat’in hamlelerine yanıt verdiklerine şahit olmuştuk, bu kez de Apple duruma kayıtsız kalmadı.

IOS 10’un tanıtımı ile mesajlaşma sistemini tamamen değiştirdiğini açıklayan Apple, yeni emoji sistemini ve QuickType’ı da tanıttı. Bu sistem yazılan mesajın içeriğine uygun emojiler öneriyor.

sflgr

Snapchat’e geçtiğimiz aylarda eklenen hareketli stickerlar, iMessage’da da kullanıcılara sunulacak ve ayrıca konuşma balonlarını, ifadenize göre dokunuşla büyütüp ya da küçültmek de mümkün.

Bir diğer özellik de “görünmez mürekkep” adını verdikleri, karşı tarafa bir nevi gizli mesaj yollama işlemi. Alıcı bu mesajları etrafındaki parçacıkları temizleyince görebiliyor.

ssss

Ve son olarak da, mesajlar, bazı uygulamalarla birlikte kullanılabilecek. Mesela Square Cash uygulaması kullanılarak alıcıya para göndermek mümkün veya Apple Music ile müzik paylaşımı da yapılabilecek.

Devrim niteliği taşıyan bu değişimler ile birlikte iMessage uygulamasının popülerliği ne şekilde seyredeceği merakla bekleniyor.

Fotoğraflar: Webrazzi

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım