SosyalKafa

LGBTİ+ Onur Yürüyüşüne Tehdit ve İmza Kampanyası

lgbt_flag_1680_770Dünya genelinde her sene haziran aynının sonlarında kutlanan LGBTİ+ bireylerin Onur Haftası, 1969’da ABD’de Stonewall Inn isimli barda polisin yaptığı baskına karşı Stonewall Ayaklanmaları sonucunda ortaya çıkmıştır.

 

Türkiye’de 2005 yılından beri düzenli kutlanan Onur Haftası, 2015 yılında Ramazan aynına denk gelmesi nedeniyle engellenmek istenmiş ve İstanbul’da polisin saldırısına maruz kalınmıştı. 2016 Onur Haftası için ise Müslüman Anadolu Gençliği adlı bir grup ve Alperen Ocaklar eylem çağrısı yaptı.

 

Müslüman Anadolu Gençliği  ‘Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’ adlı bir etkinlik çağrısı yaparken Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Üsküdar’da bulunan il binasında saat 22.30’da düzenlediği basın toplantısında “İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi ve sürdürdü:

“Bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. Aksi taktirde derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi taktirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Bir yerde toplanıp ne yaparlarsa yapsınlar ama mübarek ramazan ayında çırılçıplak bir vaziyette ülkemizin mukaddes topraklarında bu şekilde yürümelerini asla istemiyoruz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.”

14’üncü İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün Güvenle Gerçekleştirilmesi İçin İmzacıyız başlığı ile bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninden:

“Onurlu bir yaşam sürdürmek insan haklarına dayalı demokratik bir toplumda her bireyin hakkıdır. Barış içinde bir arada ve huzurla yaşayabileceğimiz bir ortamı tesis etmekle sorumlu olan başta İstanbul Valiliği olmak üzere tüm ilgili devlet aygıtlarını, anayasal hakkımızı güvenle kullanmamız ve İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün önceki yıllardaki gibi tüm renkleriyle gerçekleştirebilmesi için göreve çağırıyoruz.”

Onur Haftası sloganları:

  • “Velev ki ibneyiz!”
  • “Susma haykır, eşcinseller vardır”
  • “Susma haykır, lezbiyenler vardır”
  • “Eşcinseller susmayacaklar, susmayacaklar, susmayacaklar”
  • “Ayşe Fatmayı, Ahmet Mehmedi; birbirlerini sevebilmeli”
  • “Teşhirci değil travestiyiz”
  • “Okulda, işte, mecliste. Eşcinseller her yerde; kabul et ya da etme, eşcinseller her yerde”
  • “Çürük değil eşcinsel”
  • “Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz”
  • “Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım”
  • “Freddie Mercury’nin askerleriyiz”.
  • “Faşizme karşı bacak omuza”
  • “Homofobik devlet, yıkacağız elbet”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım