SosyalKafa

Online Günlük: “Acıyı Onurla Sırtlayıp Taşımak”

“Sivas’tan Uruguay’a 1915’in acılarını götürecek” başlığı ile Evrensel Gazetesi’nden Efe Sönmez’e konuşan Murat Aluçlu, 1915 acıları ile yüzleşmek için katliamın yıl dönümü olan 24 Nisan’da dünya turuna çıktı.

12304507_1676518592632486_8563009103723926285_o

İstanbul’da yaşayan Murat, babasının dünyaya geldiği harabe durumda olan Sivas Hafik-Koşutdere köyündeki evden sembolik olarak taş alarak Dersim’den Ermenistan’a,  Kamboçya’dan Şili’ye dek gidecek. Bu taş ile ilgili Aluçlu;

“Babamın evinden alacağım taş, benim için göçün, gidenlerin, öldürülenlerin, yolda kalanların, evini bırakmak zorunda olanların acısını temsil ediyor” diyor.

kldelsdf

Aluçlu rotasını şu şekilde anlatıyor:

“İstanbul’dan başlayıp 1 Mayıs’ta Ankara’da olmayı düşünüyorum. Babamın doğduğu evden bir taş almak için Sivas’a, Sivas’tan Güneydoğu’ya; Dersim ile Diyarbakır ve Mardin gibi ablukadaki kentlere gitmek istiyorum. Daha sonra  Asya’da Gürcistan, Ermenistan, İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Tayland ve Kamboçya’ya; buradan ABD’ye ve oradan aşağıya, güneye doğru Orta Amerika ülkeleri Meksika, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragua, Kosta Rika, Panama, Kolombiya, Ekvador, Peru, Şili, Arjantin ve Uruguay’a giderek yolculuğumu tamamlamayı umut ediyorum. Bunun için zaman sınırım yok.”

 

“Honoring the Stone – Cycle Around the World”

Aluçlu bu turunu “Honoring the Stone – Cycle Around the World” adındaki blogundan, Facebook hesabından, Twitter hesabından ve Instagram hesabından paylaşıyor. 

Blog: https://honoringthestone.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/honoringthestone/

Twitter: https://twitter.com/murataluclu/

Instagram: https://www.instagram.com/honoringthestone/

 

İhtiyaç Listesi

Sosyal medya hesaplarından Aluçlu bir ihtiyaç listesi yayınladı, yardım etmek isteyenler: tıklayınız

 

 

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım