SosyalKafa

Terolarda Kurulan Çadır Kaldırıldı #DirenTerolar

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sevim Yalıncakoğlu, dün akşam Twitter üzerinden Terolarda kurulan çadırın kaldırılacağını duyurdu.

 

Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Terolar’da yapılması planlanan mülteci kampının aslında IŞİD, El Nusra, El Kaide, Ahrar-uş Şam gibi örgütlerin destekçilerinin kampı olduğunu söyleyen Alevi halk bir süredir kampa karşı direnişte. Dün akşam (10 Temmuz) Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sevim Yalıncakoğlu, Twitter hesabından “AFAD kampı” yapımının devam ettiğini hatırlattı. 9 Temmuz günü direniş kapsamında Terolarda çadır kurulduğunu belirtti.

mll

Terolar köyünden Ayşe Gül Taş’ın çağrısı

Yalıncakoğlu dün akşam yine Twitter’dan, 19 ve 30 Haziran tarihlerinde Terolarda gerçekleşen Muhabbet Cemi’ne yönelik, askerin “Ceme izin verdik sabrımızı zorlamayın” ve çadır kurulması üzerine ise “Ya çadırı kaldırın ya biz gelip kaldıracağız” dediğini iddia etti.

wkşw

Yalıncakoğlu’nun ve pek çok kişinin #direnterolar etiketi üzerinden belirttiği gibisabah 6.00 sıralarında asker bölgeye gelip çadırı kaldırdı.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım