SosyalKafa

#Çeviri Singapur’da Eğitimli İnsanlar Sosyal Medyayı Nasıl Kullanıyor?

Çeviri: Fatih Gürgan
Orijinal metin/ kaynak: Singapore Using Social Media Higher Education

 

Sosyal medya artık sadece kurumsal dünyada değil, akademik alanda da güçlü iletişim aracı olarak tanımlanıyor. Evrensel erişimi ve eş zamanlı iletişim gücü sayesinde bu yeni medya formatı dünya genelinde eğitim enstitülerini fethetti.

Singapur, Asya’da yüksek performanslı eğitim sistemiyle övünen bir ülke. 1997’den beri teknolojiyi kullanıyor ve bu diğer Asya ülkelerinden çok daha önce.

Singapur’un eğitim sisteminde teknolojiyi kullanması, ülkenin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün 3 aşamalı bir anaplanının sonucu. 3 anaplan öğrencilerin müfredatlarının %30’unda bilgisayar kullanmalarını hedefledi, öğretmenleri öğretmede teknolojiyi kullanmada teşvik etti ve öğrencileri gelecekteki uğraşlarında başarılı olabilmeleri için bilgi ve iletişim teknolojileriyle donattı.

Nanyang Teknoloji Üniversitesi’nden bir bilgi ve iletişim teknolojileri uzmanı teknolojinin rolünün öğrenme sürecini dönüştürmede ve seviyesini arttırmakta hayati bir önemi olduğuna dikkat çekti. Üniversitenin Liderlik Öğrenme’sinin Dekan Yardımcısı Dr. Pak Tee Ng, bilgisayarlara ve mobil cihazlara erişimin bu günlerde çok rahat olduğunu ve bu teknolojilerin oyalanma amaçlı değil de uygun olarak kullanılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Çalışma Bulguları

Sosyal ağ sitelerinin Singapur’daki mesleki teknoloji üniversite öğrencileri üzerindeki etkisi üzerine bir çalışma çoğunluk veya %75’in sosyal medyayı kullandığını buldu. Bu çalışma sosyal medya kullanımının öğrencilerin sadece sosyal yeteneklerini değil aynı zamanda öğrenme yeteneklerini de geliştirdiklerini ortaya çıkardı.

Ayrıca araştırma, 3. Eğitim öğrencilerinin bilgi teknolojileri araçlarını aileleriyle, arkadaşlarıyla iletişim kurmak ve gazete ve eğlence sitelerini takip etmek için kullandığını gösterdi. Çalışma, öğrencilerin maddi durumlarının, teknolojiye ilgilerinin, sosyal medyanın popüleritesinin, sosyal ağ kullanmadaki özgürlüklerinin ve sosyal medyaya karşı tutumlarının sosyal ağlarla öğrenmeyi benimsemelerini etkilediğini bildirdi.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Faydaları

Teknolojinin kullanımı hem öğretmenlere hem öğrencilere bazı faydalar sağlar. Mesela, öğrencilerin ders materyallerine online olarak, istedikleri zaman, istedikleri yerde ulaşmasını sağlayarak eğitime erişimi genişletebilir. Ayrıca, kendi hızlarında öğrenmelerini sağlar ve aynı zamanda öğrenilen içeriğin diğer öğrencilerle tartışılmasını sağlar. Ebeveynlere ise çocukları için doğru okulu ve öğrenim merkezini evden kolaylıkla seçebilmelerini sağlar. Öğretmenler, teknolojiyle birlikte öğrencileri ders materyallerine video kliplerle, sesli notlarla, görsel sunumlarla daha çok bağlayabilirler.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım