SosyalKafa

#Çeviri Sosyal Medya Pazarlamacılığındaki 5 Yeni Trend

Çeviri: Tuana Semerci
Orijinal metin/ kaynak: 5 New Trends in Social Media Marketing

word-cloud-679937_640

Günümüz dünyasında her şey ışık hızıyla ilerlemektedir. 6 ay önce trend olan bir şey bile şuan farklı durumdadır. Kıyafetler, diller, saç şekilleri, konuşma şekilleri bunların tümü günümüzde hızla değişmektedir. Sosyal medya pazarlamacığında da durum farklı değildir. 2014’te kurumunuzun nasıl beğeni aldığı, nasıl üyelik ve yorum aldığı, kurumunuzun şu anki durumundan farklıdır. Ve kesinlikle bu yılın sonuna kadar da oldukça farklı olacaktır. Zorluk ise geleceğe dair gelen trendi öngörmekte yaşanan zorluktur. Sosyal medya kristal topları hemen hemen her zaman bulanıktır, hatta çok iyi yapılan tahminler bile öngörülerinde yetersizdir. Facebook “öldü, bitti” dediklerini hatırlayın. Facebook 2015’te en yüksek kazançta olduğunu kayıtlara geçti ve her ay neredeyse 100 milyon kullanıcı eklediğini belirtti. Sizce de kulağa övgü gerektiriyormuş gibi gelmiyor değil mi?

Haydi şimdi birlikte yeni ve trend olmakta olanları inceleyelim ve bakalım yılın kalan kısmında trend ne olacak.

1. VIDEO
Pazarlamacılar tarafından video kullanımı günden güne artmaktadır. Elbetteki Youtube gibi bir deve sahibiz fakat pazarlamacılar şu aralar Snapchat ve Vine’ a da odaklanmaktadırlar. Bu alanda yeni gelenler, Meerkat ve Periscope canlı yayın videoları imkanı sağlayarak video pazarlamacılığında çok büyük bir rol oynayacaktır. Yerli video olarak bilinen, bu şekilde adlandırılır çünkü videolar site üzerinde yapılır ve bu yüzden de kullanıcılar videoyu oynatmak için tıkladıklarında yeniden yönlendirilmiş olmazlar.

2. FACEBOOK
Daha önce de belirtildiği gibi Facebook “ölmüş” değildir, aksine günden güne büyümektedir. 2015 Sosyal Medya Pazarlamacılığı Raporu 3700 sosyal medya pazarı incelendiğinde bunların % 93’ünün Facebook üzerinde olduğunu  belirtmiştir. Bu rakamın yarısından fazlası da Facebook’un en büyük online pazar olduğunu söylemiştir.

3. PODCASTING
Videolarla birlikte podcasting şirketlerin sosyal medya stratejileri için oldukça büyük bir rol oynayacaktır. Podcasting oluşturma ve bunu kullanma eğlenceli ve önemli bilgiler sunarken aynı zamanda şirketlerin müşterileriyle düzenli olarak iletişim kurma fırsatını verir.

4. HER ZAMAN MOBIL OLMA (neredeyse)
Mobil uygulamaları kullanarak sosyal medyayı kullanma, videoları izleme ve göz atma ve alışveriş yapma yaygındır. Bu trend sadece artmaya devam etmektedir.

5. ONLINE CÜZDAN
Sosyal medyadaki bir diğer alışveriş merkezidir. Instagram ve Pinterest’in her ikisi de kullanıcıların alışveriş yapmasına, oturum açmasına ve daha fazla bilgi edinmesine izin verecek yeni bir buton yapacaklarını belirttiler. Facebook da gelecekti alımları gerçekleştirmek için kredi kartı bilgilerini depolayan bir otomatik doldurma özelliğine sahiptir. Paranız nerede olursa olsun yakında sosyal medyada olacağına dair bahse girebilirsiniz.

Bunlar sosyal medyanın 2015’te büyümeye nasıl devam edeceğinin bazı yollarıdır. Trendlerin önünden giderek işinizi başarıyla kurabilirsiniz. Şimdi oraya gidin ve bir şeyler sergile ya da Pinterest’e bir ürün koy.
Trend tahminlerin mi var? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsin.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım