SosyalKafa

McDonalds Ürünlerine Sosyal Medya Engeli #Mcdonalds #Antibiotics

mcdonalds-chickenİngiltere kökenli “ShareAction” isimli hayır kurumu başlattığı online kampanya ile McDonalds’ın ürünlerindeki antibiyotik kullanımının önüne geçmeyi amaçlıyor. Tavukların, sığırların, domuzların ve hatta bayilerde satılan günlük ürünlerin bile hızlıca büyüyüp, bir an önce satışa hazır hale gelmesi için kullanılan bu antibiyotikler; bakterilerin antibiyotiklere dayanıklı hale gelerek evrimleşmesini, yani “post-antibiyotik” dönemine geçis ihtimalini ortaya çıkararak salgınların önünü açıyor. Bu durum sadece tüketicileri değil, tüm dünya üzerinde yaşayan insanların da sağlığını tehdit ediyor.

Sağlık uzmanlarının çizdiği felaket senaryosunun gerçekleşmesi durumunda; hesaplamalara göre sadece Amerika’da yılda 23,000 insan ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak, ve global anlamda kamu sağlığı büyük bir tehditle burun buruna gelecek.

Dünya Sağlık Örgütü, bilim adamları, hatta yatırımcılarının bazıları bile firmayı meydana gelebilecek tehdit hakkında uyarırken; firma uyarılar üzerine, kümes hayvanları üzerindeki antibiyotiklerin kullanımını şu an için sadece Amerika’daki şubelerinde durdurmuş durumda ve toplamda 100 farklı ülkede 30,000 şubesiyle faaliyet göstermeye devam ediyor.

Tabiki bu noktada eleştirilerin odak noktası sadece McDonalds’la kalmıyor, kalmamalı da… KFC gibi türev fast-food zincirleride konu dahilinde dikkatleri üzerine çekiyor fakat McDonalds Reuters’a verdiği röportajda, bütün et ve süt ürünlerinde antibiyotik kullanımını adım adım bitirmek adına son tarih koymanın zorluğuna vurgu yaparken; KFC olaya daha ılımlı yaklaşarak gelecek seneden itibaren antibiyotik kullanımınında bir hayli azalmaya gideceğini belirtiyor.

Bu tehditleri göz önünde bulunduran “ShareAction” kendi web sitesi üzerinden antibiyotiklerin aşırı kullanımından rahatsız olduğunuzu belirten, hali hazırdaki bir metni, sadece isminizi ekleyerek McDonalds’ın CEO’su Steve Easterbrook‘a email gönderebileceğiniz bir form hazırlamış. Bu sayede 1-2 dakika içinde şikayetinizi dile getirebilir ve kamu sağlığı yararına şimdiden 350,000 imzası bulunan bildiriye siz de dahil olarak harekete geçebilirsiniz.

Eğer imzayı atarsanız lütfen #McDonalds ve #Antibiotics etiketiyle şikayetinizi sosyal mecralardan da duyurmayı ihmal etmeyin!

Açıklama ve kampanya linki

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım