SosyalKafa

Garip Dede Dergahı’na Yapılan Saldırıyı Sosyal Medyada Duyurdular

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’na dün (17 Ağustos) silahlı saldırı gerçekleşti.

13938581_666106510221804_1582574365631934036_n
Fotoğraf Garip Dede Dergahı Facebook sayfasından alınmıştır.

17 Ağustos 21.30 civarında Garip Dede Dergahı etrafından geçen bir arabadan dergaha 6-7 el ateş açıldı. Emniyet açıklamasına göre 7 adet kuru sıkı olduğu sanılan mermi kovanı ve patlatılmamış tabanca mermisi bulunmuştur.

Garip Dede Dergahı, bu saldırıyı görüntüler ile Facebook sayfalarında duyurdu ve şu mesajı paylaştı:
“Bu akşam saat 21.30 civarı dergahımızın önünde geçen cadde de 6-7 el silahla ateş açılarak sebebi belli olmayan bir saldırı gerçekleşmiştir. Emniyetin yaptığı araştırmada 7 tane patlamış kuru sıkı mermisi 1 tane patlamamış gerçek tabanca mermisi bulunmuştur. Dergahımıza yapılan bu Saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin biran önce bulunmasını talep ediyoruz.”

Garip Dede’ye sosyal medyadan destek 
Alevi Gençlik Hareketi Twitter’dan: “21.30 civarı Garip Dede Dergahımıza 6-7 el ateş açılarak saldırı yapıldı,dergah çevresinde ateşlenmemiş silah buludu. Dergahlarımıza, Cemevlerimize, derneklerimize yönlendirilen bu çetelere karşı Canlarımız birlikte karşı duracaktır. Garip Dede Dergahımızdaki Canlarımızın yanındayız ve bu çetelere birlikte göğüs gereceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz! Garip Dede Dergahı’ndaki Canlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sevim Yalıncakoğlu ise Twitter’daki destek mesajında, ne yapılmak istendiğini bildiklerini belirtti:

FullSizeRender

FullSizeRender (1)


FullSizeRender (2)


FullSizeRender (3)


FullSizeRender (4)


FullSizeRender (5)

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım