SosyalKafa

Facebook Messenger için beklenen özellik

Facebook, mesajlaşma platformu Messenger için uzun zamandır beklenen özelliğini herkese sunmayı tamamladı. Messenger kullanıcıları bundan böyle çok daha güvende!

fbmsenc02

 

Dev sosyal ağ Facebook bundan böyle Messenger için sunduğu uçtan uca şifreleme özelliği ile tüm kullanıcılarının iletişimini güvende tutmasını sağlıyor. Şirketin 1 milyar kullanıcısına dağıtımı tamamladığı özellik sayesinde kazanımlarınız neler mi?

Messenger 1 milyar kullanıcısını memnun etti

The Verge’ün haberine göre, deneme süreci Temmuz ayında başlayan ve artık tüm kullanıcıların için hizmete geçen şifreleme özelliği sayesinde hacker’lar, hükümet ajansları veya Facebook’un kendisinden konuşmalarınızı koruyabileceksiniz.

Gizli Konuşmalar, adıyla sunulan seçenek için herhangi bir konuşmanızdaki bir kullanıcının adının üzerine tıklamanız ve özelliği aktif hale getirmeniz yeterli oluyor. Ek olarak, mesajlar için artık kendi kendini yok etmemekanizması da sunulmuş. Böylece zaman ayarı yaparak mesajlarınızın belirli bir süre sonra ortadan kaybolmasını sağlayabiliyorsunuz.

Bu tür konuşmalarınızda GIF veya video gönderimi yapamayacağınızın altını çizelim ancak fotoğraf ve çıkartma gönderimi konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ayrıca şifreli konuşmalar için her iki tarafın da Messenger’ın son sürümüne sahip olması gerekiyor.

Eğer hem akıllı telefon hem tablet üzerinden tüm konuşmalarınızı görebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü konuşmalara sadece tek bir cihaz üzerinden erişilebiliyor. Son olarak cihazınızda saklanan tüm gizli konuşmaları profil ayarları sayfası üzerinden silme şansınız olduğunu da belirtelim.

Facebook, Messenger için WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamaların çoktan sunduğu şifreleme seçeneğini biraz geriden takip etmiş olsa da özelliğin sonunda gelmesi mutluluk verici.

 

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım