SosyalKafa

Önce TV Sonra İnternet Sitelerine Erişim Engeli

TÜRKSAT, imc tv, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu  12’ye yakın TV ve radyo kanalının yayınını durdurdu. İnternet üzerinden yayınına devam eden  Hayatın Sesi TV, “Başbakanlık emriyle OHAL kapsamında yayının durdurulduğuna dair bilgi  edindiklerini” duyurdu.

TÜRKSAT, 12 kanalı kapatırken, yayına internet üzerinden devam eden İMC TV, Hayatın Sesi TV ve Özgür Radyo’nun internet sitelerine de erişim yasağı getirildi

Hayatın sesi Tv, Zarok Tv, Jiyan Tv, Van Tv ve Denge Tv’nin aralarında bulunduğu 12 televizyon kanalının ve 11 radyonun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayını durduruldu. Dün de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından İMC TV, Hayatın Sesi, Özgür Radyo ve TV 10’un internet sitelerine erişim engellendi. TÜRKSAT’tan çıkarılan televizyon kanalları yayınlarını internet üzerinden sürdüreceklerini açıklamıştı. Birgün gazetesinden Burak Atabay’ın haberine göre; İMC TV’nin internet sitesinde duyurduğu BTK’nin söz konusu kararı şöyle: “5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (imctv.com.tr) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nın 30/09/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-151547 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından idari tedbir uygulanmaktadır”

TGC, karartılan TV kanalları için uyardı: Gazetecilik suç değildir

‘Hukuk yok edildi’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto: “Birçok darbe ve süreç yaşadık ama ben bu kadar pervasızlığa, hukukun bu kadar yok edildiğine rastlamadım. Halkın bilgi edinme hakkı yasaklanıyor. Umutsuz olmak bize yakışmaz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Kaynak

Kaynak

 

İpek Yılmaz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İpek Yılmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım