SosyalKafa

Sar Yaranı Mikrop Kapmasın – Nefret Suçlarına Ses Eden Klip

Athena’nın 4 Ekim günü yayınlanan Ses Etme isimli parçasına çektiği klibi hakkında daha ilk günden sayfalarca yazı yazıldı.

Hemen her gün nefret suçlarının işlendiği, nefret dilinin medya organlarını ele geçirdiği ve sosyal medyada tekrar tekrar üretildiği bu topraklarda, sevilen ve göz önünde olan sanatçıların cesur adımlarıyla umutlanıyoruz.

athena-ses-etme-youtube-google-chrome-04-10-2016-182905

Klipte İstanbul gece hayatının ünlü drag queen’i Onur’un bir gününü izliyoruz. Onu kucaklayan annesine gıptayla bakan bir başka queer arkadaşını görüyoruz. Kahramanımızı beğeniyle ve arzuyla izleyen gözlerle, yalnız ve savunmasız bir anında bambaşka biçimde karşılaşıyoruz.

Konuşulmasına izin verilmeyen, yok sayılan, şiddete uğramaları ve öldürülmeleri görmezden gelinen hayatlara dair önemli detaylar çok güçlü ve çok renkli bir görsel dille anlatılmış. Klibin yönetmeni Gönenç Uyanık, görüntü yönetmeni ise Murat Akay.

Şarkının sahipleri Gökhan ve Hakan kardeşler, 2011’den beri yayınlanan ve reyting rekorları kıran “O Ses Türkiye” yarışmasında jüri üyesi olarak bulunuyorlar. Yeni video kliplerinin ana akım TV kanallarında gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

Merve Sümeyye Öztürk

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Merve Sümeyye Öztürk

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım