SosyalKafa

Kadınlar Trump’a Karşı Taciz Hikayelerini Paylaştı

8 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık seçimleri için mücadele eden Cumhuriyetçi Parti Meşru Adayı Donald Trump’a ait bir video ortaya çıktı. İlgili video 2005 yılında ünlü radyo ve TV programcısı Billy Bush ile birlikte “Access to Hollywood” setine giderken kaydedildi. Programın hemen öncesinde aralarında yaptıkları konuşmada Trump’ın ismi açıklanmayan bir kadına sarkıntılık etmesi ve cinsel ilişkiye zorlamasıyla övündüğü duyuluyor.

Konuşmanın 10 yıl öncesine ait özel bir görüşme esnasında kaydedildiğini ve bugünkü kişiliğini yansıtmadığını ifade eden Trump özür diledi. Ayrımcı ve kadınları aşağılayan sözleriyle sık sık gündeme gelen Trump’ın bu sefer adaylıktan çekilip çekilmeyeceği konuşuluyor.kelly-oxford-kellyoxford-twitter-google-chrome-09-10-2016-132024

Yazar Kelly Oxford, Trump’ın aşağılayıcı sözlerine gönderme yaparak paylaştığı tweetinde kadınları deneyimledikleri ilk cinsel tacizleri paylaşmaya çağırdı ve yaşadığı ilk tacizi sayıları 700 bini geçen takipçileriyle paylaştı.

 

Kanada’da ve ABD’nin birçok şehrinde trending olan @kellyoxford kadınlardan 14 saat boyunca dakikada ortalama 50 tweet aldı. Yazarın Twitter’daki görüntülenme sayısı 10 milyona yaklaştı.

Gelen tweetlerin çoğunda kadınlar ilk kez tacize uğradıklarında çocuk yaşta oldukları görülüyor. Kadınların paylaştığı hikayeleri şu an için burada ve #notokay hashtaginde görebilirsiniz.

Yazar, Trump’ın sözlerinin ve paylaşılan kadın hikayelerinin feministlerce sıkça tartışılan “tecavüz kültürü”nün bir göstergesi olduğunu söyledi.

Merve Sümeyye Öztürk

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Merve Sümeyye Öztürk

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım