SosyalKafa

“Risk Yönetimi İle Geleceğiniz Güvende

Risk Yönetimi İle Geleceğiniz Güvende

Risk yönetimi, işletmelerin işlevleri sırasında ortaya çıkabilecek risklerin önceden dikkatli bir biçimde ve ayrıntıları ile tanımlanıp değerlendirilmesi, riskleri küçültecek ya da tamamen ortadan kaldırılacak önlemlerin alınması demektir. Günümüzde iş ortamında giderek daha da önemli bir unsur haline gelen risk yönetimi, şirket içi çalışmalarını kurumsal tabanda uygulamaya çalışanlara büyük sorumluluklar yüklemiştir.

Risk belirlemede öncelikle potansiyel riskler kategori bazında belirlenmelidir. Böylece önemli riskler unutulmayacaktır. Sonrasında ise risklerin gerçekleşme olasılıkları ve gerçekleşir ise nelerle karşılaşabileceği en küçük detayına kadar araştırılıp kesinleştirilmelidir. Risklerin değerlendirilmesi sonucunda farklı teknikler uygulanmaktadır. Tüm yöntemler kullanılarak risk analizi yapılıp değerlendirilmesi yapıldıktan sonra sıra risk yönetimine gelir. Bunun amacı, işletmenin sağlık ve güvenlik şartlarını sağlamak, kötü olan durumları iyileştirmek ya da sürdürmektir. Her şirketin risk yönetimi danışmanlığına ihtiyacı vardır. EY kurumlara karşılaştıkları önemli iş risklerini kavramalarına odaklanmalarını sağlar. Böylece kurumlar sorunlarını daha kolay bir şekilde atlatabilir. EY, risk yönetimi sistemleri kurmayı amaçlıyor. Danışmanlık hizmeti de veren EY, işletmelerin stratejilerini ve hedeflerini nasıl destekleyeceklerini değerlendiriyor. Sektör odaklı hizmet veren site, günümüz iş dünyasında rekabet avantajını korumanın yollarını sunuyor ve risk ile elde edilecek başarı arasındaki dengeyi iyi bir şekilde kuruyor. EY, profesyonellerden oluşan kadrosu ile kurumlara global bir bakış açısı getirmektedir. İşletme performansının iyileşmesini sağlayan bütünsel bir risk yönetimi yaklaşımı sunmaktadır. Birbirinden kopuk ve bağımsız olarak yönetilen risk yönetimi uygulamalarını bütünsel bir yaklaşım takınıp, risk yönetimi ile ilgili gerekli analizleri ve değerlendirmeleri yaparak kurumların sorunlarını iyileştirmektedir. Böylece işletmelerin sürekli bir gelişim içerisinde olmalarını sağlar. Otomotiv sektöründen sağlık sektörüne, medya ve eğlence sektöründen gayrimenkul sektörüne kadar birçok alanda hizmet vermektedir.

EY, birçok alanda danışmanlık, bağımsız denetim, vergi, kurumsal finansman hizmeti vermektedir. Danışmanlık alanında risk yönetimi hizmeti veren site, profesyonellerden oluşan kadrosu sayesinde kurumlara son derece iyi bir hizmet vermektedir. EY, verdiği hizmet ile şirketlerin büyük sorunlarını ya küçültüyor ya da ortadan tamamen kaldırarak büyük bir fayda sağlamaktadır.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım