SosyalKafa

Instagram’ın aktif kullanıcı sayısı 600 milyonu geçti

instagram logosu

 

Mobil paylaşım uygulamaları içinde özel bir yeri olan Instagram, sınırlı fotoğraf paylaşımıyla başladığı yolda 600 milyon aylık aktif kullanıcı sayısını geride bıraktı. Facebook tarafından satın alındıktan sonra daha hızlı büyüyen sosyal ağ uygulaması, güncel rakamlarıyla ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seriyor.

Ekim 2010’da iPhone uygulamasını tanıtan Instagram, ilk 1 milyon kullanıcıyı Aralık 2010 tarihinde yakalamıştı ve Haziran 2011’de 5 milyon, Eylül 2011’de ise 10 milyon kullanıcı barajını geçti. Android uygulamasını Nisan 2012’de yayınladığında 1 kullanıcı bulması 24 saat aldı ve o sırada iPhone’da Instagram kullanıcı sayısı 30 milyondu.

Facebook’un satın alma haberi de Nisan 2012’de açıklanmıştı ve Instagram’ın kullanıcı sayısı Mayıs ayında 50 milyona, Şubat 2013’te 100 milyona, Mart 2014’te 200 milyona, Eylül 2015’te 400 milyona ulaşmıştı. 500 milyon aylık aktif kullanıcı sayısını Haziran 2016’da yakalayan Instagram’ın sonraki 100 milyon aktif kullanıcıyı yakalaması 6 ay sürdü ve şirket 2016 yılı bitmeden 600 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.

 

instagram-kullanici-sayisi

Instagram’ın Facebook için önemi büyük

WhatsApp ve Facebook Messenger 1 milyar aktif kullanıcı sayısını geride bıraksa da Instagram’ın Facebook için özel bir yeri olduğunu söylemek mümkün. Snapchat’in satın alamamış olması, Instagram sayesinde Facebook’u çok fazla etkilemezken Snapchat‘ten kotarılan özelliklerin de Instagram için işe yaradığını gördük. üstelik son yıllarda yeni uygulamalar ve farklı özellikler yayınlayan Instagram, reklam yayınıyla gelir elde etmeye de başladı.

Bundan sonra Instagram’ın yeni kullanıcı kazanımı nasıl bir grafik çizecek bilmiyorum. Fakat kesin olan şey şu ki; Facebook, Instagram silahıyla Snapchat’e saldırmaya devam edecek ve galibi her zaman olduğu gibi (pek de sadık olmayan) kullanıcıların eğilimi belirleyecek.

 

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım