SosyalKafa

23 Aralık’ta Tut Elimden Çocuk Olalım Semineri

 

Tut Elimden Çocuk Olalım Semineri- @bilgi_pr son sınıf öğrencileri organizasyonu: 23 Aralık Cuma günü 10:30-14:00 saatleri arasında @bilgiofficial santral kampüsünde E1 301 no.lu sınıfta

 

Hashtagimiz #TutElimden
Twitter: @cocukolalim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri her yıl gerçekleştirdikleri seminer dizisini sürdürüyor. Bu yılki seminer, “Tut Elimden Çocuk Olalım” başlığıyla düzenleniyor. Seminerin temel amacı, aile temelli bir çözüm önerisi olan “koruyucu ailelik” konusunda bir farkındalık sağlamak ve  toplumun temeli olan çocuklarımızın sevgi dolu ailelerde yetişmesinin önemini vurgulamak.

 

“Hayat Sende Derneği”, “İstanbul Koruyucu Aile Derneği”, “Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi” gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılacağı seminerde; sahada yapılan çalışmalar, deneyimler ve ihtiyaçlar ele alınacak. Sıcak gündemdeki yurtlar ve  devlet korumasındaki çocuklara ait sorunları, çözüm modellerini ve gündemi değerlendirerek bilgi alışverişinde bulunmayı amaçlayan seminer, meseleyi özellikle aile temelli çözümler açısından değerlendirecek.

 

Seminerde konuyu tarihsel, psikolojik, sosyolojik ve hukuki açıdan derinlemesine değerlendirmek üzere, Hayat Sende Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Oskay, Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Danışma Kurulu Üyesi Av. Türkay Asma, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Erol, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Bozok ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek konuşma yapacaklar.

 

Seminerin ikinci bölümünde ise; İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Filiz Suyur ve Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Derneği Başkanı Güler Aslan sahada yapılan çalışmaları ve ihtiyaçları paylaşacaklar.  Koruyucu ailelik yapan gazeteci Mutlu Tönbekici, Çetin Kalkan, Aslı Doğay Örs ve Neva Bozdemir’in katılımıyla koruyucu aile deneyimleri paylaşılacak.

 

Sizi seminer günü aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 

Seminer gününe kadar etkinlik hakkındaki gelişmeleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz:

 

Facebook: http://www.facebook.com/tutelimdencocukolalim

Twitter: @cocukolalim

Instagram: tutelimdencocukolalim

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım