SosyalKafa

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Facebook’u IŞID’le Beraber Çalışmakla Suçladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova’nın, 19 Aralık Pazartesi günü yaptığı paylaşım, ilgili konu hakkında hassasiyet içerdiği gerekçesiyle Facebook yöneticileri tarafından geçici olarak kaldırılınca, Zakharov Facebook’u IŞID adına çalışmakla suçladı.

Moskova’nın Türkiye’de bulunan Rusya Büyükelçisi Karlov’un ölümünü teyit etmesinin hemen ardından, Zakharov, Karlov’un fail Mevlut Mert Altıntaş’ın önünde durduğu bir fotoğrafı, Rus ozan Vladimir Vysotsky’nin: “Beni arkamdan vurmanı sevmiyorum.” dizesiyle birlikte paylaşmıştı fakat Facebook bunu bazı sosyal medya kullanıcılarına saygısızlık olabileceği ve durumun ağ kullanım koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle içeriği yaklaşık dokuz saat sonra yayından kaldırınca, Zakharov yaptığı yeni bir paylaşımla Facebook yöneticilerini bilgileri tahrip etmekle suçladı ve Facebook’un IŞID ile işbirliği içinde olduğunu şu kelimelerle ifade etti:

“Öldürülen Büyükelçi Andrei Karlov’un fotoğrafının Facebook yöneticileri tarafından hesabımdan kaldırılması sansür değil bilgi tahribatıdır. Şirket bu yöneticilerin kim olduğunu biliyor mu? Ya da hangi amaçları takip ettiklerini? Belki de Islam Devleti ile birliktedirler.”

Bu ifadelerden dakikalar sonra Zakharov tekrar Facebook’a yazarak “Facebook takımı yanlışlıkla paylaşımınızı silmiştir.” bildirimini aldığını ve paylaşımının geri döndüğünü takipçilerine duyurarak, onları bilgi tahribat güçlerine karşı kazandıkları zafer adına kutladı.

Görselin Orjinali:

Kaynak

 

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım