SosyalKafa

Android Cihazları Programsız Hızlandırma Yöntemleri

Android işletim sistemi çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Peki Bu cihazlar nasıl hızlandırılır?

  1. Ön belleği temizleyin:

    Ön bellekte gigabyte boyutunda yer açabilirsiniz. Akıllı telefonunuz sizin bakmış olduğunuz fotoğraf, video ve diğer medya unsurlarını belirli nedenler ile hafızasında bir yerde saklar. Eğer Wi-fi ya da mobil veri bağlantınız yokken bile bazı fotoğrafları, sayfaları vs. görüyorsanız bunun nedeni ön bellektir. telefonunuzun menü kısmı içerisinde ki “Ayarlar” menüsüne girmeniz gerekiyor. Burada telefonun marka ve modeline göre “Depolama” “daha fazla” gibi hafıza ile ilgili bir bölüm giriyor. Buraya girmiş olduğunuzda telefonun hafızasının ne kadarını, hangi işlem için kullanıldığını göreceksiniz. Eğer daha önce hiç temizlemediyseniz 1-2 GB kadar olabilir. Bunun üzerine tıklamış olduğunuzda “hepsi temizlenecek, onaylıyor musunuz?” gibi bir soru soracaktır. Onayladığınızda ön bellek temizlenir ve akıllı telefon hızlandırma işlemi yapılmış olur.

  2. Web tarayıcınızı değiştirin:

    Android’in varsayılan web tarayıcısı olan Chrome, kaynakları yoğun olarak kullanan bir uygulama. Bu durumun üstesinden gelmek için farklı bir web tarayıcısına geçmek isteyebilirsiniz. Google Play Store’da farklı yeteneklere sahip başka birçok web tarayıcısı bulmanız mümkün.

  3. Antivirüsü kaldırın:

    Antivirüs uygulamaları içinizin rahat olmasını sağlıyor ancak aynı zamanda Android’inizi yavaşlatabiliyor. Sadece Google Play Store, Amazon Appstore gibi resmi kaynaklardan uygulama yüklüyorsanız, zararlıya rastlama ihtimaliniz düşük olduğundan, antivirüs uygulamasını kaldırabilirsiniz.

Cenk Aygün

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım