SosyalKafa

Mis Gibi Yılbaşı Hediyesi

2016’nın son düzlüğünde olduğumuz şu sıra artık inceden inceye hepimiz bir hediye telaşı aldı. İş sevdiklerimize hediye almaya gelince karar vermek çok zor oluyor. Hele siz de benim gibi anlamlı olsun, şık olsun, değerli olsun diye düşünüp işin içinden çıkamıyorsanız bu yazı tam size göre.

Ben bu yıl sevdiklerime alabileceğim çok tatlı bir hediye buldum. İsmi “Safiye” 🙂 . Evet evet sevdiklerime Safiye alacağım.

Peki nedir bu Safiye derseniz hemen yaklaşın bu sıcacık isme sahip olan güzelliği anlatıyorum.

Safiye sabun öyle bildiğimiz sabunların biraz ötesinde. Nedir bu Safiye sabunun farkı gittim öğrendim. Çünkü bu kadar güzel ve doğal olan ürünleri bulmak artık oldukça zorlaştı. Ben de bulmuşken peşini bırakmak istemedim.

 

 

 

Safiye‘nin üretimi yapılırken soğuk üretim tekniği kullanılıyor. Sabunları, kaynatarak değil, 35-40 derece sıcaklıkta karıştırarak yapıyorlar. Bu yöntem sayesinde yağların içindeki yararlı unsurlar ve sabun üretimi sırasında açığa çıkan gliserin de sabunun içinde kalıyor. Yani dışarıdan ayrıca gliserin alıp katılmıyor.

Kaynatma tekniği ile yapılan sabunlarda ise yağın üzerine yeterli miktarda bir alkali kimyasal olan sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksit dökülür ve kazan ısıtılmaya başlanılır.

Soğuk yöntem, sabun üretimini üstün kılan bir özellik.

 

-Safiye’de palm yağı yok.

Palm yağı, dayanıklı ve özellikle de ucuz bir yağ olduğu için kullanılıyor, ancak kalitesiz ve doymuş yağ barındırdığı için de kalp hastalıkları ve obezite ile ilişkilendiriliyor. Bu yüzden Safiye bu zararlı maddeden de uzak kalarak doğallığını bir kez daha kanıtlıyor.

 

 

Safiye‘nin bir diğer güzelliği ise zeytinyağı. Sabuna katılan zeytinyağı, yemeklerimize, salatamıza kattığımız zeytinyağı ile aynı, o derece saf. Asit derecesi düşük, günlük kullanıma uygun ve kesinlikle ekstra olarak hayvansal yağ kullanılmıyor.

Zeytinyağı’nın faydaları bilindiği üzere saymakla bitmiyor. Ben el kremlerim de bile rengarenk kutularla, kokularla bir çok seçenek olmasına rağmen mutlaka zeytinyağı içeren, klasik ve doğal olanları tercih ediyorum.

 

Safiye‘yi diğer markalardan ayıran özellik bence bu. Sadece cildimize değil, aynı zamanda doğaya ve hayvanlara da saygıyı esas alıyorlar. Hiçbir ürünü hayvanlar üzerinde test etmiyorlar.

Safiye‘nin hayvan dostu olduğu favorilerimden biri olan “pati” sabunlarından da belli oluyor 🙂

 

-Sabunların hızlı kuruması için herhangi bir kimyasal kullanılmaması da ayrıca artı özellik

 

-Sabun alırken ben hemen kokusuna bakıyorum. Sanki kokusu güzelse içeriği de güzel gibi bir izlenim oluşuyor ben de garip bir şekilde 🙂 Ama öyle buram buram parfüm ve esans basılmış bir kokudan bahsetmiyorum. İlk kokladığınızda “ohh miisss” dedirtecek ferahlıkta bir koku. Benim deyimimle “temiz temiz kokmak”. Safiye bu alanda da kalbimi çaldı. Sabunlara kokusunu veren yağlarda doğal ve yapay esanslar kullanılmıyor.

 

Siz de sevdiklerinize bu doğal ve şirin Safiye’den almak isterseniz buyrun 🙂

http://www.safiye.com.tr/

 

Herkese şimdiden iyi seneler diliyorum. Tüm sevdiklerinizle karnınıza ağrılar girercesine bol kahkalar attığınız bir yıl olsun.

 

 

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım