SosyalKafa

Kitap Alışveriş Rehberi 1/İnternet Üzerinden

    Gün geçmiyor ki internet üzerinden satış yapan siteler artmasın. Buna özellikle sayısında artış gözlenen kitap satışı siteleri örnek verilebilir pekala. Bir anlamda korsan kitap satışının önüne geçmeyi hedefleyen, kitap fiyatlarında ciddi bir indirim yapan ve mümkün mertebede kitapların okuyucunun eline hızla ulaşmasını sağlayan bu siteler; hayatımıza büyük yenilik getirmiş durumda.

 

1) İdefix: Kitap satış siteleri içerisinde en eski ve en bilinenlerinden biri olan İdefix; kitap satışı yapmanın yanı sıra film, müzik CD’si, teknolojik eşya, oyuncak ve yabancı dillerdeki kitaplara ulaşım açısından da okura çeşitlilik sağlıyor. Dönemsel olarak sipariş edilen ürünlerin ulaşımı gecikebilse de hala indirim olarak gayet yüksek oranlara sahip göz ardı edilmemesi gereken bir satış sitesi. Bu özellikleri haricinde genellikle mevsim geçişlerinde yaptığı ekstra indirimlerle ve İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde gerçekleşen kitap fuarı dönemlerinde yaptığı Sanal Kitap Fuarı etkinliğiyle kitap fuarlarına rakip olmaktan da geri kalmıyor. Bütçesini düşünen ve basılı kitaptan vazgeçemeyen okurlar için birçok avantajı bünyesinde barındırdığını da unutmamalı. Ek olarak Doğan Kitap’a satılan sitenin e-reader destekli kitaplar üretmesi de PDF olarak bulunamayan kitaplara ulaşım imkanı sağlıyor.

 

2) Eganba: Eganba, İdefix’e göre kısmen daha yeni bir siteyse de siparişleri ulaştırma hızıyla ve kitap çeşidiyle tercih edilen ilk siteler arasında. Eganba’yı diğer sitelerden farklı kılan bir özellik de haftalık olarak değişim gösteren kitap hediyesi. Belki de hiç duymadığımız fakat konu olarak bize okuma keyfi verecek nice romanı ve öyküyü bu şekilde keşfetmiş oluyoruz. Sayfa dizaynı olarak da okuru “Çok Satanlar” kısmına boğmaktan ziyade daha zarif ve sade tasarımıyla başka kitaplara yönlendirebiliyor. İndirim oranıysa diğer pek çok siteye eşdeğer hatta bir nebze daha iyi durumda.

 

3) BKM Kitap: BKM Kitap birçok kitap satış sitesinin aksine Bursa’da kurulmuş bir kitabevine bağlı internet sitesi. Satış yaptığı ürünlerse geniş bir yelpazeye yayılmış durumda. Bu ürünler arasında çizgi romanlar da kırtasiye malzemeleri de yer alıyor. Bulunması zor test kitapları, üniversite derslerine yardımcı kitaplar ve oyuncaklar da bu sitenin satış listesinde var. Oyuncakların içine mini figürler (Game of Thrones, Star Wars karakterleri ve süper kahraman figürleri gibi) de eklenince hitap ettiği kitle bir hayli genişliyor. Tıklanan sayfa sayısı ilgi alanına göre artsa da uygun fiyatları ve zamanında okura ulaşan siparişleriyle bir göz atılmayı hak ediyor.

 

Genellikle ismi duyulmuş fakat alışveriş yapmaya çekinilen bir yol olduğu için birkaç kitap satış sitesini tanıtmakta fayda vardı. Bunlar haricinde özellikle belli bir yayın grubu ya da yayınevi tarafından yayınlanan kitaplar üzerine alışveriş yapmak istiyorsanız, yayınevlerinin kendi satış siteleri buna birebirdir. Özellikle de dönemsel olarak 9,90 gibi fiyatlara düşen indirimdeki kitaplar çoğunlukla kıymeti bilinmeyen fakat içinde hazine yatma ihtimali yüksek kitaplar olurlar.

Diğer bir okuyucu problemi de baskısı tükenmiş kitaplardır. Bu tarz kitaplar içinse geniş kapsamıyla Nadir Kitap’ı önerebilirim. Bünyesinde pek çok farklı şehirden kitabevini ve sahafı barındırdığı için az tıkla çok kitaba ulaşım sağlar. Tabii bir de elinin değmediği kitaba güvenemeyen, elinin değmediği kitabı satın almak istemeyen bir kesim var. Tam da bu kesimi ilgilendiren bir yazı, çok yakında; İstanbul’daki tarihi mekanların izini taşıyan sahaflarla ve kolay bulunmayan kitapların hikayeleriyle burada olacak…

Burcu Demirer

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Burcu Demirer

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım