SosyalKafa

Gündem Anayasa, Mevzu Denge Denetleme (@DengeDenetleme) Değişiklik Kanunu Değerlendirme Raporu Yayında

Gündem Anayasa, Mevzu Denge Denetleme
Değişiklik Kanunu değerlendirme raporumuz yayında

 

Değerli takipçimiz, 

Denge ve Denetleme Ağı olarak, yeni anayasa tartışmalarının gündemde olduğu 2011 yılında bir araya geldik. Ve o günden bu yana, anayasa üzerine söz söylemeyi hiç bırakmadık. Çünkü, güçlü denge denetlemenin, en önce anayasada kurulduğunu biliyoruz. Bir ülkede demokrasinin, refahın, barışın ve adaletin mümkün olabilmesi için, denge denetleme sisteminin, o ülkenin anayasasına damga vurması gerektiğini de biliyoruz.

Bu bilinçle söylediğimiz her söz, son beş yıl içinde yüzbinlerce kişiye ulaştı; zamanla medya, gündemi denge denetleme üzerinden tartışmaya başladı; kamuoyu bu kavramı daha çok merak etti, daha çok araştırdı ve dillendirdi. Ağ olarak, bu noktaya gelinmesinde sahip olduğumuz rol ve sorumluluğun farkındayız. İşte bu farkındalıkla, 2/1504 esas numaralı Anayasa Değişiklik Kanunu üzerine bir değerlendirme raporu hazırladık. Aşağıda, kapsamlı halini paylaştığımız raporumuzun özetine, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Bu değerlendirme ile, Anayasada yapılan değişikliklerin, denge ve denetleme sistemi temel ilkelerini ne ölçüde karşıladığı sorusuna cevap vermeye çalıştık. Bu sayede, konunun, günlük siyasi tartışmaların penceresinden değil, denge denetleme sistemi perspektifinden konuşulmasına  katkı sunmayı hedefledik. Çünkü farklı siyasi görüşlerden ve toplumsal kesimlerden gelen Ağ üyeleri olarak, denge ve denetleme sisteminin bu kısır döngüye feda edilemeyecek kadar değerli olduğunu düşünüyoruz. 

Değerlendirme raporumuzun gündeme yeni bir ufuk ve bakış açısı kazandırması umuduyla,

Denge ve Denetleme Ağı

Değerlendirme raporumuzun tümüne ulaşın

 

Kaynak: Gündem Anayasa, Mevzu Denge Denetleme|Değişiklik Kanunu Değerlendirme Raporumuz Yayında

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım