SosyalKafa

#Çeviri DAHA İYİ BİR YAZAR OLMANIZA YARAYACAK DOKUZ ETKİLİ ARAÇ

2017 için hedeflerinizden birisi daha iyi ya da daha sık yazan bir yazar olmaksa size yardımcı olacak birçok araç bulunuyor. Her seviyedeki yazarın kullanabileceği en favori uygulamalarımızı seçmek için Product Hunt’ı didik didik ettik. İster dil bilginizi geliştirin, ister yazamama durumunu aşmaya çalışın ya da yazınızı anonim olarak yayınlamak isteyin, bu listede sizin için bir şey var.

1.Telegraph

 

Popülerleşen mesaj uygulaması Telegram’ın üreticileri (100 milyon aktif kullanıcıları var) bu süper kolay yayımlama aracını yarattılar. Birçok yönden Medium’un bir varyasyonu gibi hissedilse de bazı önemli farklılıkları bulunuyor. En önemlisi oturum açma zorunluluğunun olmaması, böylece anonim olarak yazabiliyorsunuz. Ayrıca geçmiş çalışmalarınızın kataloğunu hazırlayamıyor ya da birikmiş olan işlerinizi organize edemiyorsunuz. Uygulamanın işlevselliği sınırlı olsa da (bu, Telegraph’ın ayırt edici bir özelliği ve potansiyel faydası), kontrol etmeye değer. İnsanların gelecekte Telegraph’ı nasıl kullanacaklarını görmek ilginç olacak.

2.IO

IO, Medium ya da Telegraph’a alternatif başka bir uygulama. Uygulama çok basit ve düşüncelerinizi anonim bir şekilde, takma adla veya gerçek adınız altında yayınlayabilirsiniz. IO’nun ana fikri düşüncelerinizi son derece kolay bir şekilde yazmanızı ve paylaşmanızı sağlamak ama aynı zamanda adınızı ona bağlamadan ne düşündüğünüzü paylaşma seçeneği sunmak. Bir diğer özelliği ise yarattığınız her şeyin sonsuza kadar kalması. Gönderileri düzenleyebiliyorken onları silemiyorsunuz (yayınlarınıza geçici olarak düzenleme erişimi sağlamak için çerezleri etkinleştirmeniz gerekir). Düşüncelerinizi paylaşmak, ancak bunu anonim olarak yapmak istiyorsanız bu araç denemeye değer olabilir.

3.Hemignway Editor

 

Birçok kişi Hemingway Editor’e çok güvenir ve bunun neden olduğunu ise uygulamayı bir kere kullanmaya başlayınca çabucak anlarsınız.

Bu uygulama, özellikle ayrıntılı bilgiler verme eğilimindeyseniz, yazınızı önemli ölçüde geliştirecektir. Fazla uzun veya yanlış biçimlendirilmiş cümleleri vurgular ve öneriler sunar. Hemingway ayrıca yanlış dilbilgisi kullanımını, edilgen yapıyı ve anlamında karmaşa olan kelimeleri de gösterir.

Daha iyisi, yazdıklarınızı doğrudan Medium’da veya WordPress’te yayınlayarak yazının dolaşıma girmesini kolaylaştırır.

4.Refly

 

Bu AI destekli akıllı düzenleyici, blog yazarları, içerik pazarlamacıları ve yazarlar için idealdir. Yazarken içeriğinizi düzelterek yazım ve dilbilgisi hatalarından kaçınmanıza yardımcı olur. Refly ile ilgili en sevdiğimiz şey hedef izleme özelliği; eğer yazma alışkanlığı geliştirmek istiyorsanız, bunun için günlük bir yazı hedefi belirleyin. Yazıları yayınlanmış bir yazarsanız, önemli anahtar kelimeler eklemenizi hatırlatarak içeriğinizi optimize etmenize yardımcı olan SEO aracını da seversiniz.

5.Rough Draft

Şimdiye kadar sık sık kötü bir yazamama eziyeti yaşadıysanız Rough Draft uygulaması gerçek bir oyun değiştirici diyebiliriz. Bu uygulamayla yazdığınız kelimeleri silemezsiniz; bunun yerine, silme tuşu üstü çizili bir tuş haline geliyor. Bu, aslında gerçekte kalem ve kağıda yazı yazmadan bir kalem ve kağıtla yazmaya en yakın şey olarak nitelendirilebilir. İlk taslaklarınızı daha hızlı yazmak istiyorsanız, bu araç size sadece bu işi yapmanıza yardımcı olacaktır. Ve eğer kendinizi hararetli bir şekilde yazı yazarken bulduysanız ancak bir fotoğrafa veya video bağlantısına ihtiyacınız varsa, mükemmel bir fotoğraf bulmak için yirmi dakika harcamak ya da kendinizi kazara Youtube çukuruna düşmüş bulmak yerine bir bilgi alanı ayırabilirsiniz.

6. Grammarly for Chrome

 

Grammarly for Chrome, 250’den fazla farklı hatayı düzeltmenize yardımcı olur; bunun birçoğunu Microsoft Word bile bulamıyor. Aynı zamanda, daha net bir şekilde yazmanıza yardımcı olacak içeriğe dayalı eşanlamlı öneriler de bulacaksınız (aynı kelimeyi bir cümlede veya paragrafta defalarca tekrarlamanıza elveda deyin!) Zaman içinde daha iyi bir yazar olmak istiyorsanız, önerilen düzeltme ile birlikte gelen ayrıntılı açıklamalara bayılacaksınız.

7.İA Writer 4

 

Düz metin yazma araçlarının sadeliğini seviyor, ancak daha fazla biçimlendirme seçeneği istiyorsanız, iA Writer 4 mükemmel bir seçim olacaktır. Basit noktalama işareti kullanarak, ellerinizi klavyede tutarken metninizi biçimlendirebilirsiniz. Metninizin bir bölümünü biçimlendirmek için yazının ortasında duraklatmak istemiyorsanız, bu özellikle yararlı. En son güncellemeyle, resim ve tabloları basit bir metin satırı ile yerleştirebilirsiniz.

8.Paragraphs

 

 

Paragraphs, minimalist, dikkati dağıtmayan bir ekranı tercih eden yazar için mükemmeldir. Sınırlı biçimlendirme araç çubuğu, siz yazdıkça ihtiyacınız olan her an görünür ve olmadığınızda ise ortaya çıkmaz. Bitirmenize yakın nihai çalışmanızı biçimlendirmek için kullanabileceğiniz bir mizanpaj uygulaması ile en iyi sonucu veren harika bir “fikirleriniz kağıt üzerinde olsun” aracıdır. Rough Draft gibi bir aracın basitliğini beğendiyseniz, ancak biraz daha kontrol istiyorsanız, Paragraphs ı deneyin.

9. The Most Dangerous Writing App

 

Bu uygulamanın adı kendini ele veriyor. The Most Dangerous Writing uygulamasının mantığı çok basit: yazmak istediğiniz zaman veya kelime sayısını seçersiniz ve zamanlayıcı başladığında, hedefinize ulaşıncaya kadar duramazsınız. Diyelim ki, 300 kelime yazmak istiyorsunuz, ancak bu sırada beş saniyeliğine bile durursanız, yazınızın tümü tamamen kaybolacaktır. Bu uygulama, “içinizdeki yazarı susturmak ve sizi yazmak için bir akış durumuna sokmak için” tasarlanmıştır. Cesaretiniz varsa, yazamama halinden uzaklaşmak için bir deneyin.

 

Orjinal metin/kaynak :  9 Tools That Will Help You Become a Better Writer

Fatoş Kara

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım