SosyalKafa

ABD büyükelçiliği de el attı: “İnternette gördüklerinizin doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Haberler, bloglar ve sosyal medya siteleri arasında bir tuşla her şey online yayınlanabilir. Fakat okuduğunuz, gördüğünüz veya dinlediğiniz şey gerçek mi? Bu ücretsiz web siteleri ve eklentiler kafa karışıklığını gidermeye yardımcı oluyor.

Web siteleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için:

Whois: Bir Web adresini kimin kaydettiğini ve o kişinin veya şirketin fiziksel adresini öğrenin.

Fotoğrafları doğrulamak için:

FotoForensics: Bir resim yükleyin ve sıkıştırılma seviyelerini inceleyerek üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını görün. Hata seviyesi analiziyle, resmin oynama yapılmış kısımları ortaya çıkacak.

Bu resimde sahte olan ne? Sadece nilüfer yaprağı. Renklerin ve dokuların gösteriği üzere sıkıştırılma seviyeleri farklı.

JPEGsnoop: Bir fotonun günün hangi saatinde çekildiğini, ne çeşit bir kamera kullanıldığını ve diğer detayları görün. FotoForensics gibi, sıkıştırılma seviyelerini karşılaştırarak resim üzerinde oynanıp oynanmadığını görebilirsiniz.

Who Stole My Pictures: Google, Yandex, Bing and TinEye’da arama yapan bir eklentiyle bir görüntünün internetteki kopyalarını bulun. Görüntüler uygunsuzca tedarik edilebildiğin için, görüntünün zaman içerisinde kullanımını takip etmenizi sağlar.

Kamera görüntüsü doğrulamak için:

YouTube DataViewer: Bir YouTube URL’si yapıştırın ve videonun yüklenme tarihini ve zamanını öğrenin (herkese görünen tarihten farklı olabilir). Ayrıca internette nasıl kullanıldıklarını takip etmek için görüntülerin mini resimlerini de alacaksınız………

Kaynak: İnternette gördüklerinizin doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız? | ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye’deki Konsolosluklar

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım