SosyalKafa

Türkiye’de Medya Sahipliği Yapısı Raporu

 

Medya sahipliği önemlidir

Kitle iletişim araçları, haberlerin toplum tarafından nasıl algılanacağı ve nasıl tartışılacağı üstündeki etkileri ile, kamuoyu oluşturmada rol oynar. Medyanın, fikirlerin ve görüşlerin bağımsız ve çoğulcu olması sağlıklı bir demokratik sistemin güvencesidir. Bu sistemde, iktidar odağı kişilere yönelik eleştiriler de serbestçe dile getirilebilmelidir. Özgür ve bağımsız tercihlerde bulunabilmenin ilk adımı, medyanın sahiplik yapısını izlemek ve bu sahipliğin çoğulculuğunu güvence altına almaktır:

Kaynağı bilinmeyen bilginin güvenilirliği nasıl ölçülebilir? Gazeteciler, kimin kontrolünde olduğunu bilmedikleri bir medya kuruluşunda, nasıl hakkıyla çalışabilir? Medya otoriteleri, medya çarkının başında kimin olduğunu bilmeden, sektördeki aşırı güç yoğunlaşmasına nasıl çözüm üretebilirler?

Sahiplik yapıları, medya endüstrisinin kaynak kullanımına da etki ederek, medya sektörünün ekonomik gücünü ve etkinliğini şekillendirebilir. Bu da, potansiyel yatırımcılar açısından özellikle önemli bir konudur.

Rapor için buyrun

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım