SosyalKafa

Suriyeli sığınmacıların hikayeleri: “W.A.I.T”

Türkiye ve dünya medyası, göçmenler konusunu sayılardan ibaret bir tarzda yazmaya devam ediyor. Her gün ne kaçar göçmenin nerelere göç ettiğini, hangi ülkenin ne kadar göçmen aldığını ve göçmenlere ne kadar harcama yapıldığını aktaran haberlere maruz kalıyoruz. Ülkelerinden, başta siyasi olmak üzere pek çok farklı sebeple göç etmek zorunda kalan bu insanların hikayelerini ise yalnızca sivil toplum örgütlerinin çabaları sayesinde öğrenebiliyoruz.

https://nedenturkiyedeyim.com/

W.A.I.T (Why Am I in Turkey?) — Neden Türkiye’deyim? projesi, tam da bu eksiklikten yola çıkarak tasarlanmış bir sorudan yola çıkar. Bir grup insan ile ilgili ön yargıları, bireysel hikayelere dokunarak aşabilmenin mümkün olduğuna inananlar olarak bir araya geldiğimiz bu projede, sayıları 3 milyonu aşmış Suriyeli sığınmacıların hikayelerine odaklanacağız.

Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği tarafından yürütülen W.A.I.T, ortak bir gelecek için birbirimizi anlamak gerektiği ilkesinden yola çıkmıştır. Proje süresince; İstanbul, Denizli ve Gaziantep illerindeki Suriyeli sığınmacıların bireysel hikayeleri derlenip web sitesi üzerinden yayınlanacak, proje bitiminde ise bu değerli hikayeler bir kitap halinde basılacaktır.

Bu proje Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği tarafından yönetilmektedir.

Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği; genç, yenilikçi, kapsayıcı ve şeffaf yapısıyla 16 Ocak 2014’ten bu yana sivil toplum içerisinde farklı çalışmalar sürdürür. Tüm toplumsal kesimlerin sorunlarını, çözüm önerilerini ve geleceğe dair hayallerini ayrımcılığa uğramadan kamuoyu ile paylaşabildikleri ve karar alıcılar üzerinde etki yaratacak iletişim kanallarına erişebildikleri platformlar yaratılması için çalışır. Teknolojik yenilikleri kullanarak hayata geçirdiği proje, etkinlik ve araçlar ile siyasetten doğruluk talep eden, toplumsal diyaloğu teşvik eden ve gençlerin siyasete ve sivil topluma yapıcı katkılarını önemseyen çalışmalar ortaya koyar.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım