SosyalKafa

Girişimci Kadınlar için Facebook ve TOBB güçlerini birleştirdi

“Kadınlar başardığında herkes kazanır.”

Facebook ve TOBB ortaklığıyla gerçekleştirilen girişimci kadınları destekleyecek “She Means Business” projesi lansmanı bugün Four Seasons Otel’de yapıldı. Lansmana Facebook EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş ve TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz katıldı.

 

15 ülkede hayata geçirilen program, Türkiye’de 10 ilde vereceği eğitimlerle 5000 girişimci kadını desteklemeyi hedefliyor.

Projenin kamuya duyurulmasıyla birlikte açılan websitesinde kadın girişimciler için eğitici içerikler bulunuyor. Girişimciler için dijital bir rehber olmanın yanında daha fazla kadın için ilham ve cesaret vermeyi amaçlayan platformdan girişimci 20 kadının hikayesine de ulaşabilirsiniz.

“Geleceği tahmin etmek mümkün değil, ancak inşa etmek mümkün.”

Teknoloji dünyasındaki cinsiyet eşitsizliğinin üniversitede başladığını ifade eden TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz; kadınlara dijital ekonominin kapılarını açmak için çalıştıklarını ifade etti.

“Kadınlar güçlendiğinde, ekonomi de güçlenir”

Facebook EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, kendi işlerini kuran ve başarıyla yürüten kadınları kutladığını; girişimci olmak isteyen kadınlara yardımcı olacak kaynaklar sunmaya çalıştıklarını belirtti. She Means Business projesi ile kadınlar dijital dünyanın imkanlarından yararlanabilecekler, harekete geçmek için ilham ve cesaret bulacaklar.

“Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler için Türkiye’de büyük bir potansiyel var.”

Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş ise, kadınların başarısının sosyal ve ekonomik büyümenin güçlenmesi açısında büyük önem taşıdığına inandığını ve bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Küçük işletmelerle ilgili hiçbir şey küçük değildir.”

Küçük işletmeleri son derece önemsediklerini ifade eden Facebook EMEA Küçük ve Orta ölçekli işletmeler yöneticisi Abi Williams, küçük işletmelerin ülke ekonomisi için önemli aktörler olduğunu dile getirdi.

Bengi Korkmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk panelde Facebook Türkiye kamu politikalarından sorumlu Nilay Erdem ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkanı Evrim Aras projenin kapsamıyla ilgili detaylı bilgiler paylaştılar.

Günün ikinci panelinde ise kendi işlerini kuran ve başarıyla yöneten kadınlar, hikayelerini paylaşmak üzere Gözde Atasoy’un yönettiği oturumda bir araya geldi. Moda platformu ModaCruz’un kurucusu Melis Güçtaş, Cercis Murat Konağı restoranının sahibi Ebru Baybara, hizmet teklifi platformu Armut.com kurucusu Başak Taşpınar ve çocuklar için aktivite kutuları tasarlayan girişim Pakolino’nun yaratıcısı Pınar Gül Ramsay’ın katıldığı panelde günümüz koşullarında girişimci olarak karşılaştıkları zorluklar ve bunların üstesinden nasıl geldikleri konuşuldu.

#SheMeansBusiness ile ilgili kaynaklar, araçlar ve ilham veren öyküler için https://shemeansbusiness.fb.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Merve Sümeyye Öztürk

Merve Sümeyye Öztürk

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım