SosyalKafa

Video Pazarlama ile Markanızı Daha Güçlü Tutun!

Video Pazarlama ile Markanızı Daha Güçlü Tutun!

Günümüzde markalar ürün ve hizmetlerini üçüncü şahıslara ulaştırırken genellikle video pazarlama yöntemini tercih ediyor. Burada amaç tamamen müşterinin ilgisini ve dikkatini çekmek. Bu sayede de markanın önemini ve saygınlığını artırmak. Peki video pazarlamanın ne gibi faydalar bulunuyor?

Gelin hep birlikte video pazarlamanın markalar nezdinde ortaya çıkardığı başlıca katkılarına bir göz atalım.

Video Pazarlamanın sunduğu Başlıca Faydalar

İlk önce video pazarlamanın SEO açısından olan önemine değinelim. Türkiye’de üretim yaptığınız bir salça markanızın olduğunuzu varsayıyoruz. Markanızı ön plana taşımak istiyorsunuz. O halde işe öncelikle video ile başlayabilirsiniz. Çünkü video görselliğe hitap ettiği için direkt müşterilerinizin dikkatini çeker ve arama motorlarında üst seviyede olmanızı sağlar.

Örneğin: İnsanlar biber salçası şeklinde bir arama yaptıklarında direkt karşılarında sizin marka videonuzu görüyorlarsa yani aranılan kelime ile video içeriğinizdeki kelimeler uyuşuyorsa bu her zaman bir avantajdır.

Videonun markanızı etkileyen diğer önemli bir katkısı da satışların artmasıdır. Çünkü müşterilerin yaklaşık %60’ı video izledikten sonra satın alma ihtiyacı duyar. Ayrıca Videolarınızı Facebook, Vimeo veya Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerine ekleyerek daha geniş kitlelere seslenebilme imkanınız da vardır.

Markalara Sesleniyoruz: Video Pazarlama Alanındaki İstatistikler

Evet yukarıda da bahsettiğimiz gibi video pazarlamanın markalar üzerindeki etkisi yadsınamayacak kadar büyük. Snapcat kullananların her gün 1 milyarı aşkın video seyretmesi, online videonun 2016 yılındaki payını %44 oranlarına yükseltmesi, komedi alanında %39 oranlarına çıkan düzeyde video seyredilmesi aslında video pazarlamaya dair olan önemin ne kadar açık ve net olduğunu ortaya çıkarır nitelikte.

Görsel kaynak

Video Marketing sitesinden video pazarlama üzerine yazılmış pek çok detaylı bilgiye erişebilirsiniz. “https://videomarketing.com.tr/category/arastirmalar/” kısmında online video pazarlamaya dair veriler paylaşıyor. Video paylaşımının önemi güncel oranlarla markalara gösterilmeye çalışılıyor.

Müşterilerinizle daha fazla etkileşim kurmak, hizmet-ürün etkinliğinizi artırmak ve markanızı genişletmek istiyorsanız siz de Video Marketing sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Unutmayın, belki uzun uzadıya anlatmak istediklerinizi birkaç dakikalık bir video ile karşı tarafa kolayca aksettirebileceksiniz. Yeter ki videonun gücüne inanın ve kendinizi geliştirmek isteyin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım