SosyalKafa

3D Baskılı Ötanazi Makinesi Üretildi

Dr. Death lakaplı Philip Nitschke, dünyanın ilk 3D baskılı ötenazi makinesini piyasaya sundu. Sarco olarak adlandırılan ötenazi makinesini, insanların kendi hayatlarını kendi sona erdirmelerine olanak tanıyor. Kapsül, daha sonra, ölen kişinin tabutu olarak ayrılıp katlanabiliyor. Dr. Nitschke ve Alexander Bannink, makineyi Hollanda’da tasarladı.


Kapsülün içerisinde, intihar edecek kişiye özel 4 haneli bir şifre sunan makine, çalıştırıldığında kapsülü sıvı azotla dolduruyor ve yaklaşık 1 dakika içerisinde kişiyi öldürmeyi başarıyor. Bir tabut tasarımında olan makine, ölen kişiyi kapsülün içerisinden çıkarmadan direkt gömmeye izin veriyor.

“İNSANLARIN ÖZGÜRCE İSTEDİKLERİ ZAMANDA ÖLMELERİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUM”

Dr. Death, amacının dünyanın her yerindeki rasyonel insanların, kendi seçtikleri zamanda özgürce ve güvenilir bir şekilde hayatlarına son vermelerini sağlamak olduğunu belirtti.

CİHAZI KULLANMAK İÇİN ‘GİRİŞ SINAVINI’ GEÇMEK GEREK

Cihazı kullanarak ölmek isteyen herkes, öncesinde bir teste tabii tutuluyor. Bu testte kişinin zihinsel sağlık durumu, kendi kişisel kararı olup olmadığı gibi sorular kontrol ediliyor. Giriş sınavını kazanan herkes, makineye girerek kendi hayatına yasal olarak son verebiliyor.

Kaynak

Cenk Aygün

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım