SosyalKafa

Facebook´tan çocuklar için sohbet uygulaması: Messenger Kids

Facebook, kontrolün tamamen ebevenylerde olduğu çocuklar için bir sohbet uygulamasi geliştirdi. Messenger Kids adnı alan uygulamada hesaplar  ebevenyn tarafından oluşturulacak. Çocuklar, yine ebevenylerin onayladığı kişilerle bire bir ya da grup halinde görüntülü sohbet yapabilecekler.

Eğlenceli maskeler, emojiler ve ses efektli konuşmalar, Messenger’ın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Görünütülü sohbetin yanı sıra çocuklar, yine ebeveylerin onayladığı kişilere veya yetişkin akrabalarına fotoğraf, yazılı mesaj ya da video gönderebilecekler.

Öte yandan Messenger’da  çocuklara uygun ve özel olarak seçilmiş bir GIF, çerçeve, çıkartma, maske ve çizim araçları kütüphanesi ile çocuklar içeriklerini süsleyebilecekler.

Ailelere daha fazla kontrol

Ebeveynler kişi listesini tamamen kontrol edebilirken,  onaylamadıkları kişilere çocuklar bağlanamayacaklar. Ebeveynler, ana Facebook uygulamalarından Messenger Çocuk kontrolleri paneline girerek çocuk hesaplarını ve kişileri kontrol edebilecekler.

Messenger Kids’te reklamın olmadığı ve çocukların bilgileri reklamlar için kullanılmayacağı belirtiliyor. Ücretsiz olan uygulama, uygulama içi satın alımlar da sunmuyor. Messenger Kids’in bu önizlemesi  şu anda  yalnızca ABD’de Apple App Store’da mevcut ve önümüzdeki aylarda Amazon App Store ve Google Play Store’dan indirilmesi bekleniyor.

 

Kaynak

Gizem Keskin

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım