SosyalKafa

Apple tarafından Shazam alımı resmen onaylandı!

Kullanıcıların şarkıları, filmleri, TV programlarını ve reklamları kısa ses klipleri üzerinden tespit etmesini sağlayan Shazam uygulaması artık resmen Apple çatısı altına girmiş durumda. İddiaları dönen satın alma hamlesi, iki şirket tarafından resmiyete kavuşturuldu.

Apple, Shazam uygulamasını satın alıyor!

Apple ve Shazam birlikteliği nelere gebe?

Şirket tarafından yapılan açıklama, Shazam ve yetenekli ekibinin şirkete dahil olduğu belirtiliyor. Apple Music ve Shazam’ın doğal bir uyum içinde olduğu ve müzik keşfi için ortak bir tutku paylaştığının altı çizilirken, kullanıcılara harika müzik deneyimleri sunduğu vurgulanmakta. Ayrıca, mağaza için heyecan verici planların yapıldığı ve anlaşmanın onaylanması ile birlikte birleşmenin sabırsızlıkla beklendiği açıklanıyor.

Shazam ise şirketin bir parçası olduklarını duyurmanın heyecanını yaşıyor. Dünyanın en yüksek dereceli uygulamalarından birisi olduklarının altını çizen şirket, yüz milyonlarca kullanıcılarının olduğunu ve Apple ile daha fazlasını sunacaklarını ifade ediyor.

Apple, Shazam

Uygulamanın 1 milyar dolar değerlemesine rağmen, 400 milyon dolarmeblağı kabul etmesi de ayrı bir tartışma konusu oldu. Öte yandan, uygulanabilir bir iş modeli bulunamaması ve 2016 yılında sadece 54 milyon dolar gelir elde etmesinin bu kararda etkili olduğu düşünülüyor.

Popüler uygulamanın Apple Music için çok daha gelişmiş deneyim sunmak üzere kullanılacağı ihtimali oldukça yüksek. Uygulamanın kapatılıp kapatılmayacağı da şimdilik bilinmiyor. Ayrıca, uygulamanın müzik ve ses tanımlamasının Siri dijital asistana daha iyi entegre edilmesi de mümkün. Şirketin artırılmış gerçeklik teknolojisini elde etmek de alıma etkili oldu gibi gözüküyor.

Anlaşmanın tamamlanması ise önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek.

Kaynak

Gizem Keskin

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım