SosyalKafa

Blok Zinciri (Blockchain) ve Bitcoin Nedir?

Değişen dünya ile birlikte artık dijitalleşmeyen şey kalmadı. Klasikleşmiş yatırım araçlarının yanında Bitcoine inanılmaz bir talep var. Bu dijital para dünyasında bitcoin ve blochain ne anlama geliyor ?

Bitcoin gündemde yer aldıkça daha fazla yarımcıya ve tüketiciye ulaşıyor. Bazı endişeler olsa da bu sanal para birimi oldukça populer. Analistler, 10 yıl içerisinde blok zincirleri ile değerlerine değer katan dijital ekonomi hacminin 300 milyar dolara yükseleceğini öngörüyorlar.

BitCoin; tamamen elektronik olarak üretimi yapılıp, kullanıma sunulan dijital bir para birimi olarak ifade ediliyor. Bitcoin kullanan bir kişinin, sanal ya da dijital olarak sahip olduğu bu para, hesabında şifrelenmiş olarak bulunuyor.  Kişilerin dijital cüzdanlarında şifrelenmiş olarak saklanan sanal parayı; kişiler ya üretim yaparak kazanabiliyor ya da karşılığında bulunduğu ülkenin parası ile ödeme yaparak satın alabiliyor.

BlockChain Nedir? Bu zincirde bulunanların asıl görevi kendi dijital sistemlerinde bu dağıtık veri tabanı üzerinde işlemler yaparak bitcoin kazanmaktır. Bir blok zincirin üzerine inşa edilen her uygulama, her değişiklik yapıldığında bu blok zincirin tüm geçmişinin tekrar işlenmesi anlamına geliyor. Yani günümüz bilgisayar teknolojisi bunun için oldukça yavaş kalmaya başladı

Cenk Aygün

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım