SosyalKafa

ABD’de dijital reklam yatırımları ilk yarıda 40,1 milyar dolara ulaştı

Tüm dünyada reklam yatırımlarının daha fazla pay alabilmesi için 43 ülkede faaliyet gösteren IAB (Interactive Advertising Bureau) dijital reklam dünyasını mercek altına alan raporları ile dikkat çekiyor. ABD’de yay son raporuna göre, ABD’de reklam yatırımları 2017’nin ilk yarısında 2016’nın aynı yarısına göre 7,8 milyar dolar artarak 40,1 milyar dolara ulaştı. Böylelikle reklam yatırımları geçtiğimiz yılın ilk yarısına göre yaklaşık yüzde 23’lük bir büyüme gösterdi.

2017 ilk yarısında reklam yatırımlarına yönelik kırılan rekorun ardından, ikinci yarıda da rekor bir artış bekleniyor. İkinci yarı yıl reklam yatırımları ile birlikte reklam gelirlerinden 2017’de toplam yaklaşık 87 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Mobilde eğilim artmaya devam ediyor

Öte yandan mobil reklamcılık, yaklaşık 21,7 milyarlık gelir ile reklam yatırımlarının yüzde 54’ünü temsil etti.  Masaüstünde tüm reklam formatlarında büyüme sadece dijital video reklamlarında gözlemlendi. Hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere toplam dijital video yatırımı, 2017 yılının ilk çeyreği için 5.2 milyar dolara yükseldi. Böylelikle, geçtiğimiz yılın ilk yarısında 3,8 milyar dolar olan gelir yüzde 37 arttı.

“Aramalar”, tüm reklam formatlarının % 47’sine sahip oldu. Bununla birlikte, “banner” ve “video” kombinasyonu toplam yatırımın yüzde 44’ünü oluşturduğu raporda yer alan dilğer bir bilgi.  Öte yandan mobil ve masaüstü videolar  2,6 milyar dolarlık seviyesine ulaştı.

Raporun tamamına linkten ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de yüzde 14.6 oranında büyüme

IAB Türkiye’nin  dijital reklam yatırımlarına yönelik raporu Eylül ayında yayınlanmıştı. Buna göre,  dijital reklam yatırımları yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.6 oranında büyümüştü. Dijital reklam pazarı, yılın ilk yarısında 1.063 milyon TL’ye ulaşmıştı.

Görsel Kaynak: IAB

Kaynak

Gizem Keskin

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım