SosyalKafa

Saykodelik Hayatlar: Deep Turkish Web

Erdi Kızgır tarafından 20 Nisan 2016 tarihinde Facebook’da mizah sayfası olarak kurulan Deep Turkish Web, video formatında ürettiği içeriklerle bugün hem Facebook’u hem de son zamanların yükselen mecrası Youtube’u kasıp kavurmaya devam ediyor.

2017’nin Temmuz ayında kardeşi Emre Kızgır’ın da ekibe katılmasıyla birlikte ‘Müptezel Samet ve Yılan Serdar’ın uyuşturucuyla dolup taşan semt hayatlarını performatif bir şekilde canlandıran ekip, yeni karakterleri de işin içine katarak oluşturdukları mizah evrenini genişletmeye kararlı görünüyor.

Bir araya gelmeden önce mevcut sayfalarında zaman zaman kıyıda köşede kalmış, zaman zaman da Türk dijital kültürünün gündemi haline gelmiş videoları ve çeşitli işleri takip edip paylaşan Deep Turkish Web, özgün yayın hayatına ilk olarak 15 Ağustos 2017 tarihinde kendi içeriklerini oluşturarak başladı.

İnternetin her köşesinde bir Türkün ve Türkçe yorumların bulunduğu gerçeği ‘as bayrakları as as’ fenomeninin kahramanı Salih Tahtalıoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazlıçeşme’deki “Milli İradeye Saygı” mitinginde ev balkonlarına Türk bayrağı asma kampanyası başlatılması çağrısında bulunmasıyla fotoğrafın yerli yersiz her yerde yeniden yorumlanarak paylaşılmasıyla ortaya çıkmıştı.

Buradan hareketle hem yabancı hem yerli videoların altındaki Türkçe yorumlara seslendirme yaparak üretim hayatına başlayan kardeşler, daha başından beri kendilerine internetin işsizlerinden oluşan kemik bir kitle oluşturmayı başardı.

DJ Ferdi Özkan adlı bir müzisyenin Youtube’a yüklediği tekno diyebileceğimiz türdeki eserlerin altındaki komik yorumları okuyarak işe başlayan Deep Turkish Web, devamında üreteceği hikayelerde yer alacak karakterlerin isimlerine de buradaki kullanıcı isimlerinden esinlenerek karar verdi.


‘Müptezel Samet, Yılan Serdar, Esrarcash Menderes, Galerici Aydın,” gibi isimlerin bazıları aslında resmi, ismi ve yorumları tamamı ile tutarsızlık oluşturan kullanıcıların isimlerinden ortaya çıktı. Hatta ‘Müptezel Samet ve Yılan Serdar’ evreninin bazı replikleri de, yapılan yorumlardan birebir kopyalanarak alındı.

Atatürk avatarı taşıyan ve adını ‘Müptezel Samet’ koyarak bu yorumu DJ Ferdi Özkan’ın ‘Bomba’ adlı parçasının altına yapan bu kullanıcıdan doğan fikirden hareketle, sonrasında Erdi Kızgır’ın canlandıracağı bu karakterin ilk videosu ortaya çıktı.

Hap şeklindeki uyuşturucuları kullanarak her seferinde türlü türlü fenalıklar geçiren ‘Müptezel Samet’in hikayesi takipçileri tarafından büyük ilgi gördü ve ‘Alo, puşt napıyosun?’ repliği dillere pelesenk oldu. Ardından ‘Yılan Serdar’ın arkadaşı ‘Müptezel Samet’e uyuşturucu getirmesiyle beraber serinin ikinci videosu ortaya çıktı ve daha geniş kitlelere yayıldı. Bunun yanı sıra üçüncü sayfa haberlerini espirili bir tutumla canlandırdıkları ve ‘Arka Sokaklar, Çocuklar Duymasın, Survivor’ gibi popüler televizyon dizi ve programlarının 60 saniyelik mizahi yorumlarını yaptıkları ayrı seriler de yayınlanmaya devam etti.


‘Müptezel Samet’ serisinin diğer bölümlerinde ‘Esrarcash Menderes’, ‘Galerici Aydın’ ve ‘Kızılderili Kabile Reisi’ gibi karakterler evrene dahil oldu.

Ekşisözlük’te Deep Turkish Web başlığı altında tam 14 sayfa yorum bulunuyor. Onlardan bazılarını sizler için buraya bırakıyorum:

Hesaplara bu linkler üzerinden ulaşabilirsiniz:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMR6t4P2TqXOjVq3qgvo6gg

Facebook: https://www.facebook.com/pg/deepturkishweb/about/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/deepturkishweb/

Twitter: https://twitter.com/deepturkishweb

Ali Mert Gürbüz

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım