SosyalKafa

Şevval ve Begüm’den Etkinlik Bülteni: ” Kendi Robotumu Yapıyorum…”DESIGN 4.0….

Bilgi PR Dijital Kültürler dersinden Şevval Başar ve Begüm Sevinç bize etkinlik duyuruları topladı:

 

Atölye: Geleceğin Bilişimcisi ile Kendi Robotumu Yapıyorum

20 Mayıs 2018, 15:30 –27 Mayıs 2018 15:30

Eğitmen: İlke Kurt

Etkinlik kapsamında FastRobo kiti kullanarak, sensör dünyasını, motor kullanımını, buton ve potansiyometre gibi devre elemanlarını tanıyıp, elektronik sistemlerin çalışma mantığını anlıyor, bu bilgileri kullanarak donanımı hazır hale getiriyoruz. Tablet ara yüzü ile blok programlama metoduyla robotun fonksiyonları tanımlanıp kodlamasını birlikte yapıyoruz.

 

Bu çalışma ile, katılımcıların yazılım/kodlama dünyasına ilk adımlarını atmalarını, algoritma ve akış bazlı çalışma disiplinlerini geliştirmelerini sağlıyor, teknoloji ile olan etkileşimlerini artırıyoruz. Telefon ve tabletler ile halihazırda fazla aşina olan geleceğin bilişimci adaylarının, bilgilerini tüketimden ziyade üretim için de kullanmaya teşvik ediyoruz.

 

– Eğitim boyunca kullanılacak olan FastRobo kiti etkinlik düzenleyicisi tarafından sağlanacaktır. Kullanılacak kitler eğitim fiyatına dahil değildir. Kiti satın almak isteyen kullanıcılar eğitim sonunda ücretini ödeyerek satın alabilirler.

– Katılımcıların programlamada kullanılacak tableti kendilerinin getirmesi gerekmektedir. Minimum Android 4.3 Versiyonlu veya iOS 6 işletim sistemli tablet kullanılabilir.

– Program öncesinde herhangi bir bilgi seviyesi gerekmemektedir.

 

İlke Kurt

Elektronik ve haberleşme mühendisi olan İlke Kurt aynı alanda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Nabutech firması kurucu ortağı olmasının yanı sıra, elektronik alanında Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmekte olup paralelinde robotik/kodlama/STEM eğitimleri düzenlemektedir. Altı yıllık mühendislik deneyimini, robotik atölyeleri aracılığıyla, bu alana ilgili gençlere aktarma ilkesiyle yola çıkan İlke Kurt, geleceğin bilişimcisi programının yürütücü liderlerinden biridir. Hayatının bir dönemini İngiltere’de geçiren eğitmenimiz ileri seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Nabutech

Nabutech, merkezi İTÜ Çekirdek’te yer alan bir teknoloji start-up’ıdır. Elektronik alanında Ar-Ge projeleri geliştiren Nabutech, ülkemiz gençlerinin teknoloji alanında gelişimine katkıda bulunabilmek amacıyla Geleceğin Bilişimcisi programını başlatmıştır. Nabutech, 2017 yılında Mercedes Benz Türk’ün “50. Yılında 50 Start-up’a Destek” programında ödüle layık görülmüştür.

 

Link

 

 

******************************

 

DESIGN 4.0

Design The Future

Tarih: 24 Mayıs, 2018 | Point Hotel Barbaros Istanbul

 

 

Tasarımın objesi sadece üç boyutlu nesneler midir? Yoksa en güçlü doktrinler dahi tüm iddialar tasarımla mı başlar?

Felsefeden edebiyata, sanattan mimariye her fikir bir tasarımdır esasında.

Ve her şey gibi tasarım da bulunduğu zamanın koşullarından etkilenir. Akımları insanlar yaratır.

İnovasyon çağının ideolojisi nedir? Bu ideolojinin ürettiği yeni bir tasarım formu/ekolü mümkün müdür?

Materyalizmin bu kadar başat olduğu bir yüz yılda tüketime aç kitleleri umursamadan yepyeni bir estetik dil oluşturulabilir mi tasarımcı/sanatçı? Topluma dokunmadan bunu sürdürülebilir kılabilir mi?

Salt sanatı ayrıştıran özgünlüğü ve özgürlüğüdür ama artık yeni ütopya belki de özgürlüktür.

Ya da…

Belki de yeni teknolojiler ideolojileşerek veya ideolojilerin yerini alarak özgürlük alanlarımızı genişletecektir.

Tasarım empati yaparak insanla buluştuğunda dolaşıma girer. İhtiyaçları karşılayabildiği ölçüde dolaşım alanını genişletir. Bu temel kapitalist prensibi ancak yine insana dokunarak ama onun henüz farkında olmadığı şeyleri tasarlayarak aşabilir sanatçı. Oyunun içinde kalıp ama oyunu değiştirerek özgünlüğü korumak mümkündür aslında.

Mümkün ama oldukça çetin bir iş. Tekil ve bireysel çıkışlar yerine kolektif bir hareket ve disiplinler arası sinerji gerektirir.

Devrimsel tasarım vizyon ile başlar. Ürün, hizmet, nesne ve maddelerin tasarımı kolaydır izafi olarak. Kolay olmayan toplumdan beslenen ama onu aşarak arkasına alıp sürükleyen yeni bir akıma liderlik etmektir.

Belki de birbirinden bağımsız tüm sektörlerdeki trendler çok da uzak olmayan bir gelecekte birleşerek ortak bir dil oluşturacak, yeni dalgayı yaratacak ve geleceğin insanını tasarlayacaktır…

 

Etkinlik site linki

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım