SosyalKafa

Blogger Larissa Bapuçoğlu: “Yeni mekan, yeni lezzet bir başka atmosfer”

Merhaba! Ben Larissa Bapuçoğlu. 24 yaşındayım Sainte Pulchérie Lisesi mezunuyum. Şu anda ise Bilgi Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Üniversite hayatım boyunca okuduğum alan dışında birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdim. Başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere birçok vakıfla projeler yürüttüm, sosyal girişimlerde gönüllü olarak çalıştım. Dergilerde ve kurumsal şirketlerde editörlük yaptım aynı zamanda da 4 sene boyunca hem liseye hem de ÖSS’ye hazırlanan öğrencilere özel ders verdim. Geçen sene ilk defa 200 kişilik bir davette sosyal medya üzerine konuşmak için konuk olarak çağrıldım, umarım devamı da gelir çünkü çok heyecan vericiydi. Bu sene en durgun geçen dönemim diyebilirim. L’Oréal’de 11 aylık stajımın sonunda şimdi YeniTatYeniMekan ve LarySkam Instagram hesaplarım üzerine yenilikler için çalışmalarda bulunmaktayım.

1. Blogger (blog açmaya/youtube kanalı açmaya) olmaya nasıl ve ne zaman karar verdin? 

Dışarıya ne zaman çıksak yeni yerleri denemeyi hep çok severdim. Keşif merakım üniversiteye geçince daha da arttı ve daha sonrasında da arkadaşlarımın da tavsiyesi üzerine bunları başkalarıyla da paylaşma kararı aldım. İyi ki de almışım😊 Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim YeniTatYeniMekan hesabımdan çoğu kişi beni gastronomi öğrencisi sanıyordu.

2. Karşılaştığın zorluklar nelerdir? 

Fake hesaplar baş düşmanımdı bir ara. Son bir senedir bu tür zorluklarla karşılaşmıyorum. Diğer zorluk ise kavga çıkarmaya çalışan takipçiler. Siz bir kitap resmi bile paylaşsanız bunu çok farklı yerlere çekip kendiliğinden polemik yaratanlar olabiliyor. Bu yüzden paylaşımlarımda asla fiyat belirtmiyorum. Bazen genel fiyat performansından yüksek veya düşük olarak bahsediyorum. Diğer türlü insanlar farklı yerlere çekebiliyor.

Blogger Larissa Bapuçoğlu.

3. Takipçilerinden olumsuz mesajlar alıyor musun? Bu seni nasıl etkiliyor?

İlk seneler alıyordum ve o zamanlar çok üzülüyordum ancak zamanla sosyal medyanın dipsiz bir kuyu olduğunu düşündüm ve bu mesajlardan yapıcı olanları dikkate almaya başladım. Böylesi benim açımdan daha iyi oldu çünkü olay kötü eleştirilmek değil; üslup. Üslubuna dikkat etmeyip eleştiri adı altında saygısızlık yapanlara prim vermemek gerek, aksi takdirde önünü alamazsınız.

4. Sosyal medya senin için ne anlama geliyor? Sosyal medyayı kendin tanımlarsan nasıl tanımlarsın?

Sosyal medya çok klişe olacak ama bir bağımlılık bence. Bu bağımlılığı lehimize çevirmeliyiz; ben lehime çevirme olayını birçok farklı alanı içeren sayfaları takip ederek gerçekleştiriyorum. Örneğin; yabancı haber siteleri ve tasarım sayfaları gibi. Dipsiz kuyuda ilgimi çeken ve görsel hafızama yansıyanlarla birlikte yaratıcılığımın da olumlu yönde etkilendiğini düşünüyorum.

5. İçeriklerini üretirken nelere dikkat ediyorsun? Neye göre seçiyorsun? 

Benim içeriklerim kısa oluyor. Kendim başka sayfalarda ne görmek istiyorsam, kendiminkini de o şekilde hazırlıyorum. Kısa ve öz olmasından, zaman zaman da esprili bir tarafın olmasını dilediğimden bu yönde içerik üretiyorum.

Yemek eleştirmeni Vedat Milor.

6. İlham aldığın kişiler var mı?

İlham aldığım tek bir kişi var o da Vedat Milor. Neden diye soracak olursanız, hayatta beni motive eden karakterler ok yönü olanlar. Bu bazen yorucu olsa da aynı anda birçok şeyi yapmak istemek sizi yaratıcı tutuyor. Birkaç sene önce dergide çalışırken adada karşılaştığım Vedat Milor’a röportaj ricamı bildirmiştim, sağ olsun o da beni kırmamıştı ve çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Yeni yerler keşfetmenin aslında sadece yeme merakıyla paralel olmadığını onda yeniden gördüm. Her yeni mekân, her yeni lezzet bir başka atmosferi bir başka hikâyeyi barındırıyor aslında. Bunların peşinden gittikçe daha da yenilerine ulaşmak istiyorsunuz.

7. Bugünlerde herkesin bu kadar yönelmeye başladığı bir alanda farkını nasıl ortaya koyuyorsun?

Son bir yıldır paylaşımlarıma ara vermiştim, keşfettiğim yerleri çoğunlukla Instagram Stories üzerinden paylaştım. Şimdi ise keşiflerime temmuz ayında sahiplendiğim köpeğimi de dahil ediyorum amacım hem hayvan dostu mekânların çoğaltılması için farkındalık yaratmak hem de köpekli hayatın zor olmadığını eğer istersek onların da bizim en iyi gezi arkadaşı olabileceğini göstermek.

8. İleride bu blog üzerinden hedeflerin ve planların var mı? Kısaca bahseder misin?

İleride bu keşiflerin bana kattığı birbirinden farklı lezzet ve mekân atmosferi doğrultusunda bunların hepsini kendi zevkimle harmanlayıp bir kafe açmak istiyorum. Bunun yanı sıra, aralık ayında LarySkam adlı markayı kurmuştum ancak çok amatör oldu. Daha sağlam geri dönmek için bunun üzerine çalışıyorum, yenitatyenimekan’ın kitlesinin bana bu konuda katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Büşra Köroğlu

Büşra Köroğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım