SosyalKafa

Youtuber Nurgül Varol: “Kolay bir iş değil”

Merhaba! Ben Nurgül Varol, 23 yaşındayım. Doğma büyüme İstanbulluyum. Liseyi Florya Final Koleji’nde okuduktan sonra istediğim bölümü ve üniversiteyi kazandım. Şu an İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nde son sınıf öğrencisiyim. 2014 yılından beri Youtube kanalımda içerik üretiyorum. Hobimi işe çevirdim, işimi sağlama almak için dijital pazarlama sektörüne de giriş yaptım. Şimdilik bu alanda devam edeceğim.

1. Blogger (blog açmaya/youtube kanalı açmaya) olmaya nasıl ve ne zaman karar verdin? 

2014 yılında ilk blog yazarak başladım daha sonra insanların okumaktansa izlemeyi daha çok sevdiğini fark ettim ve anlatmak istediklerimi video olarak gösterdiğimde daha anlam kazanacağını düşündüğüm için bir youtube kanalı açtım.

2. Karşılaştığın zorluklar nelerdir? 

Youtuber olmanın çok kolay olduğunu düşünüyor herkes ama gerçekten öyle değil. Önce içerik bulacaksın,  bu içeriği planlayacaksın, kurulum dosyası (set-up) hazırlayıp video çekmek gerçekten zor. Her zaman ışıklar aynı olmuyor. Videoyu çekmekle de bitmiyor bir de kurgusu var. Yani kısacası baya emek ve zaman alan bir iş.

3. Takipçilerinden olumsuz mesajlar alıyor musun? Bu seni nasıl etkiliyor?

Sosyal medya üzerinden hep olumlu ve doğru eleştiriler gelmiyor tabii ki. Resmen fotoğraflarımın  ve videolarımın altına beni hiç tanımayan insanlar tarafından hakaret içerikli mesajlar alıyorum. Bu durum başlarda beni biraz üzse de kafama takmıyorum artık.

4. Sosyal medya senin için ne anlama geliyor? Sosyal medyayı kendin tanımlarsan nasıl tanımlarsın?

Sosyal medya bence, hem çevrendekilerle iletişim kurmanı sağlayan hem de doğru kullandığında ilham kaynağı olabilecek bir mecra.

5. İçeriklerini üretirken nelere dikkat ediyorsun? Neye göre seçiyorsun? 

Takipçilerime çok sık soruyorum benden görmek istedikleri video içerikleri var mı diye onlar doğrultusunda ilerliyorum ama bazen böyle birden aklıma bir içerik geliyor ve onu nasıl geliştirebilirim diye kafa yoruyorum.

6. İlham aldığın kişiler var mı?

Icovetthee ve HelloOctober severek takip ettiğim yabancı youtuberlar. Türklerden de Simla Canpolat’ın içerikleri gerçekten tam bir ilham kaynağı.

7. Bugünlerde herkesin bu kadar yönelmeye başladığı bir alanda farkını nasıl ortaya koyuyorsun?

İlk youtuberlardan olduğum için bir fark yaratmış olabilirim, aynı zamanda çok fazla reklam içeriklerine de yer vermiyorum. Her şey reklam kokunca gerçekten çok itici oluyor, ben bile izlemiyorum sırf o yüzden.

8. İleride bu blog üzerinden hedeflerin ve planların var mı? Kısaca bahseder misin?

Ben en baştan beri youtuberlık benim için bir meslek değil diyorum. Hobi olarak başladım ve bu mecra üzerinden para kazanacağım hiç aklıma gelmezdi. Hobim işime dönüştü ama hiçbir zaman tam zamanlı işim haline getirmeyeceğim.

Büşra Köroğlu

Büşra Köroğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım