SosyalKafa

Uyuşturucudan Başı Belaya Giren Ünlüler Derlemesi

“Deniz Seki”

Şarkıcı Deniz Seki, kokain kullandığı ve kullananlara yer sağladığı gerekçesiyle evinin yakınında bulunan otelde gözaltına alındı. Sivil jandarma ekipleri Seki’nin evinde de arama yaptı.

Kokain satıcılarının lideri olduğu ileri sürülen Diyarbakır doğumlu ‘Kedi Hakan’ lakaplı Hakan Ç. ve adamlarını izlemeye alan İstanbul İl Jandarma ekipleri, Deniz Seki’nin de kokain satıcılarıyla bağlantısı olduğunu belirledi. 13 Şubat 2009 gecesi harekete geçen jandarma, İstanbul’un 10 ilçesi ile Ankara ve Diyarbakır’da 18 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 4’ü kullanıcı, diğerleri satıcı ve aracı 18 kişi yakalandı. Deniz Seki de Kuruçeşme’deki evinin yakınındaki Les Ottomans Oteli’nde gözaltına alındı. Karşısında sivil giyimli jandarma ekiplerini gören Seki avukatını çağırdı. Jandarma, evinde 2 saat arama yaptığı Deniz Seki’yi Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’na götürdü.

Deniz Seki’nin gözaltına alındıktan sonra evinde yapılan aramada bir günlük ele geçirildi. Deniz, bu günlüğe kimlerle, ne zaman ve nerede uyuşturucu kullandığını not etmişti. Bunun üzerine savcı; daha önce hakimin serbest bıraktığı ünlü şarkıcının tutuklanmasını talep etti.

Seki, her ne kadar ‘sadece içiciyim’ diye kendisini savunsada, savcı aynı fikirde değildi. İlk duruşmada serbest bırakılmasına karşın kısa bir sürenin ardından karar bozuldu ve ünlü sanatçı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan şarkıcı İçeride geçirdiği 218 günün ardından tekrardan tahliye edildi.

Kaynak:

http://www.milliyet.com.tr/deniz-seki-nin-gunlugu-cok-can-yakacak-magazin-1070525/

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/deniz-seki-kokainden-gozaltinda-11001907

https://www.sporx.com/deniz-seki-kac-yil-cezaevinde-hapiste-yatti-deniz-sekinin-aldigi-hapis-cezasi-SXHBQ631600SXQ

“Tarkan”

2010 senesinde Megastar Tarkan uyuşturucu kullandığı iddasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Şubat’ta düzenlenen operasyon dahilinde gözaltına alındı.

Operasyonda Tarkan’ın Ömerli’de bulunan çiftliğinde yapılan aramada 12.5 gram esrar ele geçirildi. Milliyet gazetesinin yaptığı habere göre, operasyonu yürüten emniyet amirinin odasında kahve ikram edilen Tarkan’ın, evindeki esrarla ilgili soru soran narkotik polislerine, ‘Esrar şoförümün. Esrar kullanmıyorum. Kokain kullanıyorum’ dediği öne sürüldü.

Tarkan’ın avukatıysa tersi bir ifadeyle, ‘Esrar ve kokain kullanmıyor. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağız’ diye konuşmuştu.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunması alınan Tarkan Tevetoğlu, “Sanatçıyım. Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem esrar maddesi kullandığımı kabul ediyorum. Operasyondan sonra kullanmadım. Pişmanım” ifadelerini kullandı.

Savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılan Megastar’ın gözaltındayken test için Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kan ve idrar örneklerinin sonucunda, Tarkan’ın kan ve idrar örneğinde esrar, kokainin etken maddesi Coca bitkisi ve bazı kimyasalların kalıntıları bulunmuştu.

Tarkan görülen davada uyuşturucu kullanmaktan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/tarkandan-12-5-gram-esrar-cikti-13938611

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/uyusturucudan-gozaltina-alindi-13946720

https://www.ntv.com.tr/yasam/tarkan-esrar-kullandim-pismanim,99JDyaVRskyM0YUhz8BHUg

“Kenan İmirzalıoğlu”

5 Ağustos 2013 sabahı narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kenan İmirzalıoğlu, sağlık kontrolünden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. İstanbul Narkotik Şube tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ünlü isimler arasında yer alan Kenan İmirzalıoğlu, emniyet girişinde basın mensuplarının ‘ne için gözaltına alındınız’ sorularına ‘birazdan öğreneceğim’ yanıtını vermişti.

Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut, Mehmet Erdem ve Koray Candemir’in gibi ünlü isimlerin aralarında bulunduğu 53 sanık, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak’ suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandı.

Duruşmada ilk olarak Engin Altan Düzyatan tanık olarak ifade verdi. Oyuncu Cemil Büyükdöğerli ile telefon görüşmeleri sorulan Düzyatan, ‘Cemil’in annesi Fethiye’den zeytin yollamıştı. Ama polis zeytini uyuşturucu olarak yorumlamış’ dedi.

Düzyatan’ın ardından verdiği ifadede suçlamaları kabul etmediğini belirten İmirzalıoğlu, ‘Sanıklardan Eray Özbal’la aynı mahallede oturuyoruz. Meslekte büyüğümüzdür. Zor şartlarda çalıştığımız için beslenmemize dikkat etmemizi ister. Organik besinler almamızı ister. O yüzden ürettiği doğal gıdalardan verirdi. Telefon görüşmelerinde geçen süt ve incir gerçek süt ve incirdir’ diyerek savunmada bulundu.

‘Uyuşturucu madde kullanmıyorum ama denedim’ diyen İmirzalıoğlu, ‘Operasyondan birkaç gün önce Yunanistan’ın Simi Adasında denemiştim. Birkaç gün sonra operasyon oldu ve teste girince de kanımda çıktı. Orada ikram edilen sigarayı aldığımda uyuşturucu olduğunu anladım’ ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:

https://www.aksam.com.tr/guncel/kenan-imirzalioglundan-uyusturucu-itirafi/haber-333300

“Selim Erdoğan”

26 Nisan 2017 tarihinde Muğlanın Marmaris ilçesinde uyuşturucudan gözaltına alınan dizi ve sinema oyuncusu Selim Erdoğan, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, Marmaris’e bağlı Selimiye Mahallesi’ne yerleşen dizi oyuncusu Selim Erdoğan’ın evine baskın düzenleyen Marmaris İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri narkotik köpekleriyle evde arama yaptı.

Selimiye mahallesine yerleşen Erdoğan’ın evde uyuşturucu yetiştirdiği ve ticaretini yaptığı ihbar edildi. İhbar üzerine Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri akşam saatlerinde eve baskın düzenledi. İddiaya göre Erdoğan, karşısında gördüğü jandarmayı içeri almak istemedi, oyalamaya çalıştı. Eve giren jandarma ekipleri, bir odanın tamamen uyuşturucu yetiştirmek, kurutmak ve muhafaza etmek üzere kurulmuş düzenekle karşılaştı. Evde kavanozlar içinde ve paketlenmiş halde 840 gramda esrar ele geçirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan Erdoğan, 6 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak:

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/oyuncu-selim-erdogan-adliyeye-sevk-edildi/805291

“Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca”

Magazin dünyası 5 yıl önce şok bir haberle sarsılmıştı. Aralarında Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca, Cemal Hünal, Yusuf Akgün, Ergun Taş gibi ünlü isimler hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan dava açıldı.

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy, 2011 Türkiye ikinci güzeli oyuncu Gizem Karaca, Cemal Hünal, Yusuf Akgün, Ergun Taş, şarkıcı Cenk Eren ile DJ Nuri Kösem, Ayşe Selin Boronkay’ın da aralarında bulunduğu 34 kişinin yargılandığı davada mahkeme 5 yıl sonra kararını açıkladı. Mahkeme Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, DJ Nuri Kösem ile Selin Boronkay ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Cenk Eren’e, ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan 5 yıl hapis cezasını uygun gördü. Ele geçirilen maddenin kokain olduğunu belirten mahkeme cezada artırım uygulayarak, cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Cezada ‘iyi hal’ indirimi de uygulayan mahkeme, kararı 6 yıl 3 ay hapis cezasına bağladı.

Uyuşturucu temin etmek suçundan hakim karşısına çıkan Çağatay Ulusoy, önce kimseyle uyuşturucu içmediğini söyledi, daha sonra 4 farklı isimle uyuşturucu içtiğini belirtti.

Sanıklardan Hüseyin Orçun Benli’yi arayıp ‘balık var’ demesiyle ilgili olarak Ulusoy, ‘Deniz abla (Deniz Uğur) telefona çıkmasaydı esrar götürecektim. Onun evde olduğunu öğrenince esrar götürmedim. Deniz abla evde olmasaydı içmek için esrar götürecektim’ açıklamasını yaptı. Asmalımescit’te Orçun Benli ile 2 kere esrar içtiğini söyleyen Ulusoy, ‘Aldığım kişiyi tanımıyorum. Oradaki çocuklar içiyordu. Para vermedik. Davet ettiler’ diye konuşmuştu.

Gizem Karaca’nın evinde esrar öğütme makinesi, Ulusoy’un evindeyse 7.9 gram esrar bulundu. Ulusoy’un eski menajeri Selin Boronkay’ın İstanbul Beşiktaş’taki evine yapılan baskında 3 gram bonzai, 3 paket esrar içiminde kullanılan sarma kâğıdı, sarma makinesi, 39.4 gram esrar, 2 enjektör, 1 ecstasy hap ele geçirildi. Karaca evinde bulunan esrar öğütme makinesiyle ilgili olarak: ‘Sarımsak öğütmek için aldım’ ifadesini kullandı.

Kaynak:

http://t24.com.tr/haber/uyusturucu-ticareti-davasinda-karar-cagatay-ulusoy-ve-gizem-karacaya-4-cenk-erene-6-yil-hapis-cezasi,630159

https://www.yeniakit.com.tr/haber/sarimsak-ogutmek-icin-aldim-esrar-ogutucu-cikti-468468.html

“Ezhel”

Müzik dünyasında ‘Ezhel’ adıyla tanınan, şarkı videoları milyonlarca kişi tarafından internette izlenen ünlü rapçi Sercan İpekçioğlu, bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. İpekçioğlu, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve internette uyuşturucu kullanımını özendiren kişilere yönelik yürüttüğü araştırmada, Ezhel adıyla bilinen 28 yaşındaki rapçi Sercan İpekçioğlu’nun bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini belirledi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İpekçioğlu hakkında gözaltı kararı alındı. Narkotik ekipleri, Kadıköy’de önceki gün düzenlediği operasyonla İpekçioğlu’nu gözaltına aldı. İpekçioğlu, yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü.

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-fenomen-rapci-ezhel-tutuklandi-40847455

Ali Mert Gürbüz

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım