SosyalKafa

Vizyonaktif: Deadpool 2

Orijinal adı: Deadpool 2

Yönetmen: David Leitch

Tür: Aksiyon, Komedi, Macera

Yapımı: 2018 – ABD

Vizyon Tarihi: 18 Mayıs 2018

 

Bugün, 2016’da ilkini izlediğimiz ve Marvel’ın merak edilen karakterlerinden biri olan Deadpool’un 2. filmine dair kafanızdaki soru işaretlerini sileceğiz. Deadpool, Marvel’ın düşük bütçeli filmlerinden bi’ tanesi olmasına rağmen, 2016 yılında oldukça iyi gişe başarıları elde etmişti. Ryan Reynolds’ın Deadpool karakteri ile olan mükemmel uyumu, aynı zamanda film boyunca kahkahalara boğan absürt ve akıllıca esprileri ile oyunculuğunu bir kez daha kanıtlamıştı.

 

Deadpool 2’de yönetmen değişmiş olmasına rağmen aynı duyguları seyirciye tekrardan geçirebilmiş. İkinci filmde özellikle aile ve dostluk kavramları ön plana çıkarılırken, Deadpool karakterinin bir nevi olgunlaştığına da şahit oluyoruz. Kız arkadaşının zamansız ölümü, Deadpool’u aile ile ilgili kavramları yeniden gözden geçirmeye ve dostlarına daha sıkı sarılmaya itiyor. Fakat filmin ikinci yarıda akmaya başladığını üzülerek söylüyorum. Filme çok büyük bir beklentiyle gittiğim için, ilk yarı Deadpool’un değil, filmdeki diğer kahramanların ve olay örgüsünün ön planda olması biraz akışı yavaşlatıyor. Yani benim için film ikinci yarıda başladı..

 

Marvel’ın genel tutumunun aksine, bu filmde cinsiyet ayrımcılığı konusunun üstünde durulması da dikkatimi çekti. Deadpool karakterinin yıllardır X-Man olarak devam eden kahraman grubunun adını, X-Force olarak cinsiyetçi olmayan bir isimle değiştirmesi toplumsal konuların göz ardı edilmediğini hissettirdi. Aynı zamanda yan karakterlerden biri olan Dopinder’ın Hintli olması dolayısıyla dalga konusu olduğu bir sahnede, Deadpool’un onu olduğu kişi yüzünden yargılamamaları gerektiğine dair diğer karakterlere çıkışması da Marvel’ın tutumunu ilk defa bu kadar yansıttı. Kısaca filmde sadece cinsiyet ayrımcılığı değil, ırkçılık karşıtı da birçok sahne de vardı.

 

Filmi genel olarak beğenmeme rağmen, bazı sahnelerin çok çocuksu olması bazı sahnelerde ise birçok cinsel içerikli esprinin olması, filmin hitap ettiği yaş grubu ile ilgili soru işareti oluşturdu. Fakat genel olarak, Deadpool karakterinin sarkastik yapısı ve bazı sahnelerde filmin içinden seyirciye seslenerek, seyirciyi de filmin içine çekmesi, tempoyu yavaşlatmadan akışı çok güzel sağladı. Sonuç olarak, filmi genel anlamda başarılı buldum ve Marvel ruhunu arayanlara tavsiye ederim.

Zeynep Yılmaz

Zeynep Yılmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım