SosyalKafa

League of Legends: Clash Turnuvası Başladı

 

League of Legends’ta 500k Yasuo’dan SKT Zed’e, her oyuncunun turnuva havasını soluması adına düzenlenen Clash Turnuvası geçen haftaki ertelemeden sonra Türkiye sunucusu için başladı! İki haftada bir düzenlenecek turnuvada, “Nasıl katılabiliriz? Ne kadar sürecek? Aşamalar nasıl belirleniyor?” gibi aklınızdaki tüm soruları yanıtlıyoruz.

Ön Koşullar

Turnuva, herkese açık olmakla birlikte derecelide bir kümeye yerleşmeyi ve en az ikinci seviye takdir gerektiriyor. Bu nedenle West sunucusunda altın kümesindeki kuzeninize Türkiye sunucusunda hesap açıp turnuvaya katılamıyorsunuz. Ayrıca ikincil hesaplara karşı Riot’ın aldığı önlemle turnuvaya katılmak için hesabınızı telefon numaranız üzerinden doğrulamanız gerekiyor. Unutmamak gerek: doğrulama işlemi bir hesap için, bir telefon ile bir kere yapılabiliyor.

Aşamalar

          Aşamalar takımda yer alan oyuncuların kümesine göre değerlendiriliyor. Bu sebeple platin iki arkadaşınızla bronz kümedeyken takım kurmaya çalışırsanız koridorunuzu kaybetmeniz an meselesi. Bu sebeple kendi kümenize yakın insanları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Biletler

Turnuvaya bir turnuva bileti ile katılabilirsin. Turnuva biletini buradan edinebilirsiniz. Bunun haricinde görevlerden, takım arkadaşlarınızdan veya RP / Mavi Öz karşılığı biletleri temin edebilirsiniz. “Kesin alırız bu maçı” dediğin durumlarda beş turnuva biletini de maça yatırabilirsin, bu durumda kazanacağınız ödüllerin niteliği artacak (yükseltilmiş ödüller) ancak kaybederseniz beş bilet yanacak; seçim sizin.

Gruplar

          İlk günde 4, kazanmanız halinde ikinci gün 8 ve üçüncü gün 16 takımlık gruplara yerleştirilirsiniz. Bir maçta elenmeniz halinde turnuvadan elenirsiniz. İstenen günde turnuvaya başlanılabilir anca sadece ilk günde başlayanlar 16 takımlık gruba katılabilir.

Keşif Aşaması

          Keşif aşamasında karşı takımın en çok oynadığı şampiyonları ve istatistikleri görebilir ve buna göre bir oyun stili geliştirebilir, yasaklanacak şampiyon listenizi kararlaştırabilirsiniz. Ayrıca seçim aşamasında kolaylık olması için bütün şampiyonlar turnuva oyuncularının kullanımına açık!

Ödüller

Turnuva boyunca kazandıkça güzelleşen ödüller sizi bekliyor. Öncelikle zafer puanı ile takımınız için yeni logo veya sancak gibi ödüller açabilirsiniz. Bireysel olarak turnuva sonunda Clash kapsülleri edinirsiniz. Kapsüllerden turnuva derecesine göre ifadeler, kostümler ve dahasını kazanabilirsiniz.

Eyvah! Kaybettim.

Ödüllerden mahrum kalmayacaksınız. Ayrıca teselli grubunda turnuvaya devam edebilir veya ikinci gün turnuvaya tekrardan katılabilirsiniz.

 

Daha fazla ayrıntılı bilgi ve detay için League of Legends Clash Sayfası’nı ziyaret etmeyi unutma! Sihirdar Vadisi’nde başarılar!

 

Râna Altıparmak

PR student from İstanbul. Addicted to MMORPG. Writes about narratives, semiotics and storytelling. Loves Film Noir and Progressive Rock especially King Crimson and Haruki Murakami.

Râna Altıparmak

PR student from İstanbul. Addicted to MMORPG. Writes about narratives, semiotics and storytelling. Loves Film Noir and Progressive Rock especially King Crimson and Haruki Murakami.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım