SosyalKafa

Arda Usta yazdı: “Nintendo- KONSOLDA YENİ BİR DEVİR”

KONSOLDA YENİ BİR DEVİR

Japonya kökenli oyun ve konsol üreticisi olan Nintendo, geçmişten beri bir çok oyun konsolunu başarıyla bizlere sunmuştur. Bunlardan bazıları tüketiciler tarafından benimsenmiş ve beğenilmiştir bazıları ise başarısızlıkla ve hüsranla sonuçlanmıştır. Nintendo Wii ile satış rekorlarını kırmayı başaran bu firma, Wii U ile büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Nintendo Switch bu başarısızlığı tamamen unutturması beklenirken, ayrı bir rekorlara da imza atabilecek gibi duruyor. Daha henüz Türkiye ve birçok ülkenin pazarında satışı yapılmayan Nintendo Switch’in satış rakamı 18 milyonu geçmiştir. Unutmamak gerekir ki bu rakam oldukça sınırlı bir Pazar ağıyla oluşmuştur. Nintendo’nun bu sayıyı arttırması an meselesi. Önümüzdeki ay içerisinde firma Switch’in satış ağını bir hayli geliştirmeyi düşünüyor. Bu gelişme çerçevesinde Nintendo Switch, Türkiye’de de satışa sunulacak. Elbette ülkemizde bu ürüne olan ilgi nasıl olur bilinemez. Oyun fiyatlarının biraz daha uygun olması Türkiye halkının ilgisini çekebilir aksi taktirde kur farkından oluşan fiyatlar bu ürünün Türkiye pazarında hüsranına yol açabilir.

Nedir bu Switch?

Nintendo Switch hem masaüstü hem de taşınabilir tasarımıyla oyun konsollarına bakış açınızı değiştirmeye hazırlanıyor. Efsaneleşmiş pek çok oyunun çıkış yaptığı platform olan ve Mario, Pokemon gibi pek çok yapımı da hala bünyesinde bulunduran Nintendonun yeni konsoludur. İsmini, iki farklı kullanım şeklini bir arada kullanıcıya sunmasından alıyor. Yani oyuncu bu konsolu ister televizyona bağlayarak, isterse de taşınabilir bir oyun konsolu olarak kullanabilir. Taşınabilir yapısında Nvidia’nın geliştirdiği Tegra serisi bir mobil işlemci bulunmakta ve cihazın içinde ısınmaya karşı fan bulunmaktadır. Yani her ne kadar mobil bir işlemci kullansa da yüksek performansa ulaşabilmek için soğutma fana ihtiyaç duyuyor. Oyunlar, Switch’in istediğiniz zaman çıkarıp takabildiğiniz, sağ ve solunda bulunan kontrolcülerle rahatça oynanabiliyor. Üstelik 6,2 inçlik dokunmatik LCD ekranı da taşınabilir bir cihaz icin iyi bir görünüm ve grafik sağlıyor.

 

Son olarak Nintendo Switch tercih edilmeli midir edilmemeli midir biraz ondan bahsedelim. Bu ürünü kullanmak isteyen kişi bir çok oyun oynamak isteyecektir. Yeni çıkan, popüler oyunları denemek isteyecektir. Aletin kullanımı her zaman her yerde oyun oynama imkanını verdiği için çok rahat olsa da insanlara istedikleri oyunu oynatma konusunda o rahatlığı sunduğunu söylemek zor olur. Evet, Nintendo Switch’te oyun sayısı gerçekten çok az. Oyunlar genelde küçük yaşlara hitap eden oyunlar veya aile oyunları. Her yaşa hitap eden bir ürün olduğunu düşünürsek oyun arşivi yüzünden baya bir kullanıcıyı kaybedebilir.Nintendo’nun kendi oyun mağazası oynamak istediğimiz çoğu oyunu bulamayacağımız bir platform. Bulsak bile fiyat konusunda gerçekten çok pahalı ve bu pahalılık bulduğumuz üründen hemen vazgeçmemizi sağlayabilir. Bu eksi özellikleri dışında Nintendo Switch, gerek tasarımı gerek rahatlığıyla başarılı bir konsol olarak hayatımıza geliyor. Özellikle gün içinde vaktinin çoğunu dışarda geçirenler için ilgi çekici diyebiliriz.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım