SosyalKafa

ParamKıymetli.com: “Bütçenizden Neleri Kısarak Tutumlu Olabilirsiniz?

 

Bütçenizden Neleri Kısarak Tutumlu Olabilirsiniz?

Tutumlu olmak özellikle günümüz şartlarında dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Tutumlu olabilmek için gereksiz harcamaları kısıtlamanız gerekir. Lüks harcamalar da buna dahildir. Ekonomik alanda kişiler ne kadar bütçelerine sahip çıkarsa tutumlu yaşama kendilerini daha çok adapte eder. Tutumlu yaşam bir bakıma kişinin hayatını da düzene koyar. Devamlı dışarıda yemek yemek yerine evde hazırlayacağınız yiyeceklerle kendinize sağlıklı bir menü oluşturabileceğiniz gibi, paranızın cebinizde kalmasını da sağlarsınız.

Tutumlu Olmak İçin Neler Yapılır?

Alışveriş yapmayı seven kişiler çoğu zaman gereksiz eşyalara yönelir ve bütçelerini aşan alışverişler yapabilir. İhtiyacınız olduğu zaman alışveriş yapmaya çalışırsanız tasarrufu da yaşamınıza çeker ve evinizin gereksiz şekilde dolmasını önlersiniz. Tatile çıkmak istiyorsanız bütçenizi düşünün ve daha ucuz yerleri seçin. Yerel parklara gidebilir ya da yerel göller de sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Ay sonlarında ise, mutlaka giderlerinizi kontrol edin ve nerelere fazladan harcama yaptığınızı not edin.

Finansal Alanda Yapılan Tasarruflar

Finansal sorunlarınızın üstesinden gelmek için ilk olarak bir bütçe planı hazırlamalısınız. Son ay harcamalarınız için bütçe yapabilir ve bu sayede harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz. Gelirinize uygun ve gerçekçi harcamalarda bulunmalısınız. Harcama listenizi devamlı kayıt altında tutarsanız nelere gereksiz harcama yaptığınızı daha iyi bilirsiniz. Yapılan harcamalarda öncelikli liste yapmalısınız, sizin için nelerin gerekli olduğunu düşünmeli ve finansal bütçenizi ona göre planlamalısınız. Hedeflerinize ulaşmak için doğru bir borçlanma kötü durum değildir. Borçlanırken ilk düşüneceğiniz şey borcun gelecekte size nasıl bir değer katacağıdır.

Tasarruf ve Birikim İçin İpuçları

Tasarruf yapmak başlangıçta büyük tutumluluk gerektirir. Hedeflerinizi belirlerken her zaman kendinize acil durum parası ayırmalısınız. Başlangıç olarak acil para için maaşınızın iki katını biriktirmeyi hedeflemelisiniz. Düzenli geliriniz kesildiği zaman ayırdığınız bu miktar sizin hayatınızı bir dönem kolaylaştırır. Tasarruf yapmak için biriktirmeye ne kadar erken başlarsanız, kendinizi de tutumlu olmaya hazırlarsınız. Çocuğunuz doğduğu zaman bir banka hesabı açabilir ve onun adına bankaya her ay düşük bir para yatırabilirsiniz. Çocuğunuz üniversiteye başladığı zaman toplu para birikiminiz olur ve masraflardan etkilenmezsiniz.

Tutumlu Olmak İçin Koyulacak Hedefler

Tutumlu olmak için gereken tasarrufu yapmak adına birikimin miktarına değil düzenli olmasına bakmalısınız. Gelir ve gider tablonuzu her ay oluşturmalı ve gereksiz yaptığınız harcamaları daha iyi görmelisiniz. Aylık tutarınızdan tüm masraflarınızı çıkardıktan sonra geri kalanı mutlaka birikim için ayırmalısınız. Birikim için ayırdığınız miktarı evinizde değil mutlaka değerlenecek hesaplarda tutmalısınız. Tasarruf sahibi olmak ve tutumluluk hakkında gerekli bilgiye sahip olmak için paramkiymetli.com sitesini takip edebilir ve hayatınız için ekonomik çözüm yollarını öğrenebilirsiniz. Tutumlu bir yaşam için gereken ipuçlarını siteden öğrenebilir ve hangi konularda tasarruf yapmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım