SosyalKafa

Vizyonaktif: Jurassic World: Yıkılmış Krallık

Orijinal adı: Jurassic World: Fallen Kingdom
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Macera
Yapımı: 2018 – ABD
Vizyon Tarihi: 8 Haziran 2018

Bu yazıda Jurassic World’un devam filmine göz atıp sizi filmden soğutacağız. İlki 1993 yılında çekilen Jurassic World efsanesinin Hollywood’un eline oyuncak olduğunu ve anlayacağınız üzere yazının objektiflikten uzak bir şekilde gelişeceğini baştan belirteyim. 

Filmin konusuna kısaca bir göz atmak gerekirse ilk filmde adayı terk eden kahramanlar adaya geri dönmek zorunda kalıyor. Birçok dinozor türünün yaşadığı adada patlamak üzere olan bir yanardağ var ve adadaki hayvanların kısa bir sürede tahliye edilmesi gerekiyor.

Filmin, görsel efektleri açısından bayağı iddialı olduğunu söyleyebilirim. Adanın ve dinozorların efektlerini ağzım açık izledim -tabii filmi 3D formatında izlememden kaynaklı da olabilir. Görsel anlamda bayağı uğraşılan bir iş olduğu açıkça belli oluyor ama keşke sadece efektle sınırla kalmasaymış.

Filmin başrollerinde ise son zamanlarda yıldızı parlayan Chris Pratt ile Bryce Dallas’ı görüyoruz. Bu karakterlerin oyunculukları filmi benim için ayrıca izlenir kıldı diyebilirim. Oyunculuklar ve görsel efektler olmasa şu an filmi anlatıyor olmazdım muhtemelen. Bu kadar ‘geçmişi olan’ bir filmi neden bu kadar gömüyor bu yazı diyeceksiniz.. İşte tam da tırnak içindeki sebepten.

Postmodernizm eleştirisi yaparak sorunun artık dinozor hikayelerinin üzerine üretecek iş kalmadığından ve benzer senaryoların ufak değişikliklerle birbirini tekrar ederek sunulmasından dolayı filmi-özellikle senaryoyu şu an yerden yere vuruyorum. Jurassic Park filmini izleyenlerin zaten izlemesine gerek yok zira konuyu değiştirme gereği bile duymamışlar.

Film boyunca tempo bir şekilde yüksek tutulmaya çalışıldıysa da bir sonraki olay o kadar tahmin edilebilir ki insanın filme dair bütün heyecanı tahminleri çıktıkça kayboluyor. Zaten filmde izleyiciyi ters köşe yapan hiçbir sahne olmadığını söyleyebilirim en azından ben film boyunca hiç şaşırmadım. Kısaca, zaman öldürmek isteyenler için harika bir film.

Zeynep Yılmaz

Zeynep Yılmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım