SosyalKafa

Murat Akay ve Akıl Almaz Şarkıları

Youtube’da sadece 10.000 civarı takipçisi olmasına rağmen, keşfedenlerin bırakamadığı adam Murat AKAY, şarkı yaparken eğlencenin dibine vuruyor. Biz dinozorlar için Grup Vitamin ne idiyse, ona en yaklaşan şey kesinlikle Murat AKAY oldu. Hem çok zeki, hem klipleri çok yaratıcı, hem de sözleri öyle. O halde en abzürd şarkılarından bir derlemeye ne dersiniz? Tüm şarkıları, resmi Youtube hesabı Murat AKAY üzerinden dinleyebilirsiniz. Dinlenme sayısına göre haydi başlayalım.

Not: Sanatçının tüm şarkılara buradan ulaşabilirsin! : https://www.youtube.com/user/pretioza/videos

YAKIŞIKLIYIM

Yakışıklı ve karizmatik olmasına rağmen eksik olan şeyi çözmeye çalışan adamın verdiği mücadele bu şarkıda anlatılıyor. Abone sayısı az olmasına rağmen 808.000 kez dinlendiğinin altını çizelim.

Yalnızım onlarca sene, sıkıldım bu bir bilmece. Elimde ayna var, kendime bakıyorum. “Neden ben?” diye hep sorup duruyorum… şeklinde ilerleyen şarkıda şiirsel kelimeleri ezberleyen, romantik dizilerdeki Kıvanç Tatlıtuğ karakterini taklit eden Murat Akay’ın bir türlü başarıya kavuşamamasına hayret ediyoruz! 🙂

KELİM BEN

“Saçım yok, kelim ben, haram oldu hayat bana. Olsa soksam elimi saçlarımın arasına.” Dizeleriyle haykıran sanatçımız, tüm ilaçları denemesine rağmen saçının tekrar çıkmamasına ise bozuluyor. Resimde denediği ilaçlar arasında Aspirin’in dahi olduğunu görebilirsiniz! Kelliğe çözüm, aspirin. İşte yaratıcılık bu. Aynı zamanda telefon kulübesinden berberini arayıp kellik mutsuzluğunu haykırması da klipteki apayrı bir güzellik.

KEDİMİ ÇALDILAR

Kedisini kaybeden kişinin onunla olan anıları hatırlayıp hatırlayıp üzüldüğü, başka kedilerin yüzüne bakamadığı, baksa bile ona yanaşmadığını görüp üzüntüsüne üzüntü ekleyen bir klip. Bu klip ciğer dağlar. 🙂 Spoiler vermeden, sürprizli finali olduğunu da hatırlatalım. İşte şarkının dramatik sözlerinden bir kısım;

“Hayvan sevmek suç değil. Yeter ki olma bencil. Çaldılar, çırptılar, bir kutuya koydular. Kedimi benden çalıp yine zengin oldular. Çok mu hata işledim? Suçum neydi ki benim! Arkamdan vurdular, dağdaki kale gibi, beni yalnız koydular…”

ELLEDİN ALCAN

Bir simitçinin dramı… Müşteri eliyle simidi yoklar, sonra ilerlemeye devam eder. Simitçi bağırır, “Hoop elledin!” Müşteri der, “Eee n’olmuş?” ve başlar…

“Dokunup kaçmak çok çok mu zevkli? Böyle süre süre gidiyorsun değil mi? Senin memleketin neresi? Manipule bu sarmasın beynini.” Diyerek simidi ellediğinden mütevellit almasını beynine işlemeye çalışıyor. Kısaca “Herkes senin gibi ellerse n’olur söyle!” mesajı çıkan, toplumun kanayan bir yarasına parmak basan?! parça mutlaka dinlenmeli. Arabesk ile rap’in güzel ve komik bir harmanı kendileri…

İŞE AL BENİ

Yine direkt bir şarkı. Sağa sola kaynaşmadan amaca yönelik. Bir işveren ve işçinin dialogunu anlatan klipte işe alınmak isteyen kişi işverenin camının önünde serenat bile yapıyor. İşe alacağı kişiye sorduğu sorular, şarkının yapısını özetler nitelikte.

“Diploma var mı?, Sertifika var mı?, Ehliyet var mı?, Askerlik var mı?, Vizyon var mı?, Deneyim var mı?, İngilizce var mı?, Almanca var mı?, Bilgisayar var mı?, Ofis var mı?, Dayın var mı?, Torpil var mı?, Kpss var mı?, Ales var mı?, Unun var mı?”… şarkının bu noktasında helva yapmaya başlayabilirsiniz. Keyifli dinlemeler.

BONUS

YAKIŞIKLI DEĞİLİM

Yakışıklıyım şarkısının ardından tam 10 sene geçmiştir. İlkokul öğrencisi “Yakışıklı abiii” diye koşarak albüme imza ister. Murat AKAY bu zamanları unutmuştur. Yakışıklı olmadığını söyleyerek çocuğu reddeder ve ağlamasına sebep olur.

“Yalnızım, yine yalnız. Göremiyorum kendimi. Kafamda sorular var. Sevemiyorum tipimi. Bir şey olmadı Son şarkımdan beri.” Diyen şarkıcı yakışıklı falan olmadığına ve hatta karizmatik hiç olmadığına, buna karar verdiğini açıklar. Klibin sonunda kese kağıdı içerisinde aldığı salatalıklarla ilgili sürpriz son mevcut. İzleyiniz, izlettiriniz.

Emre Sevimbige

Emre Sevimbige

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım